Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ROC»
Και χτες έξω από το ΥΕΝ

Την αναλγησία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας απέναντι στους 250 ναυτεργάτες τριών τουριστικών πλοίων της «ROC», που η πολιτική της ΝΔ προς όφελος των εφοπλιστών Λούη και Ποταμιάνο, τους πέταξε και μάλιστα απλήρωτους στο αδιέξοδο της ανεργίας, επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά χτες οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου.

Τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων «ΤΡΙΤΩΝ», «WORLD RENAISSANCE» και «ODYSSEUS», συγκεντρώθηκαν πάλι χτες έξω από το ΥΕΝ απαιτώντας να τους δοθούν τα χρήματα που τους οφείλει η εταιρία, ενώ εκπρόσωποί τους μαζί με συνδικαλιστές από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων - και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι δεν ανέλαβαν καμία απολύτως δέσμευση.

Ετσι οι ναυτεργάτες, αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν, θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΕΝ, την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 π.μ.

«Δεν πρόκειται να φύγουμε από δω αν η κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική της μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, δε δώσει λύση, ώστε να πάρουμε τα λεφτά που δουλέψαμε και μας οφείλει η εταιρία», τόνιζαν αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι στα τρία πλοία της «ROC».

Υπενθυμίζουμε πως οι ναυτεργάτες πετάχτηκαν στο δρόμο με απόφαση του Εφετείου Πειραιά, το οποίο έθεσε την εταιρία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Η απόφαση αφορά μόνο αυτά τα τρία πλοία και όχι συνολικά τη «ROC». Ετσι, σύμφωνα με αυτή, «λύνονται» οι συμβάσεις εργασίας και οι 250 ναυτεργάτες διώχνονται χωρίς αποζημίωση, χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων τους - όταν τους οφείλονται μισθοί από το 2003 - και τα πλοία βγαίνουν άμεσα σε πλειστηριασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ