Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ηχηρή επιβράβευση του ταξικού προσανατολισμού

Από τις 7 στις 9 οι έδρες της Ταξικής Ενότητας

Ο ταξικός προσανατολισμός του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΜΕ, επαναβεβαιώθηκε και μέσα από το 21ο εκλογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και ανέδειξε την παράταξη της Ταξικής Ενότητας σε πρώτη και απόλυτα πλειοψηφούσα δύναμη στη νέα διοίκηση.

Η ενίσχυση των δυνάμεων της Ταξικής Ενότητας προέκυψε ως αποτέλεσμα της δράσης που ανέπτυξε μαζί με τους εργαζόμενους της περιοχής (κλωστοϋφαντουργούς, ξυλουργούς, εποχιακούς στη διαλογή και την ψύξη, άνεργους, κλπ.), της εμπιστοσύνης που κατέκτησε μέσα από τους αγώνες που ξεδιπλώθηκαν σε συντονισμό, με τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης. Κυρίως προέκυψε ως αποτέλεσμα του σταθερού προσανατολισμού στην κατεύθυνση σύγκρουσης και ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την αντίθεση με μια πολιτική που οδήγησε σε κλείσιμο εργοστασίων (ΤΡΙΚΟΛΑΝ), απολύσεις, τρομακτική ανεργία (50%) κυρίως σε νέους και γυναίκες, στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την καταπάτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Αλλωστε, και μέσα από τις τοποθετήσεις των Συνέδρων εκφράστηκε πολύμορφα η αναγνώριση του ρόλου της παράταξης, που κατάφερε με τη στήριξη των εργαζομένων να προσανατολίσει σε ταξική κατεύθυνση το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και με τους μαζικούς αγώνες να εμποδίσει την ασύδοτη δράση της εργοδοσίας και τη γενικευμένη επίθεση που σχεδίαζε, πατώντας στο υπαρκτό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Νάουσας.

Μαζικά, μέσα από το Συνέδριο, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 17ης Μάρτη με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και βάζει στόχο την ανατροπή της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Επίσης, υιοθετήθηκε ψήφισμα με το οποίο δηλώνεται πως το ΕΚ Νάουσας θα πρωτοστατήσει στην πάλη κατά του «ευρωσυντάγματος», σε συνδυασμό με την πάλη κατά του Μάαστριχτ και όλων των αντιδραστικών συνθηκών και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που ενσωματώνονται στο «ευρωσύνταγμα».

Η Ταξική Ενότητα πήρε 9 έδρες στο ΔΣ (είχε 7), καθώς και τους δύο αντιπροσώπους που εκλέγονται για τη ΓΣΕΕ. Η ΔΑΚΕ πήρε 4 έδρες (είχε 6) και η ΠΑΣΚΕ κατάφερε με πριμοδότηση της ΔΑΚΕ να διατηρήσει τις 2 έδρες που είχε. ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, θέρισαν ό,τι έσπειραν το προηγούμενο διάστημα, ακολουθώντας την τακτική προσαρμογής στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας, στήριξης των απαιτήσεων της εργοδοσίας για νέα προνόμια.

«Σταθερά ταξικά προσανατολισμένοι με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, κάναμε πολλά για το συμφέρον των εργαζομένων και των ανέργων. Ολοι μαζί θα κάνουμε ακόμη περισσότερα το επόμενο διάστημα. Δεν παραδινόμαστε», είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΕΚ Νάουσας Χ. Τρεμπελής.

Στο Συνέδριο, χαιρέτισε ο Χ. Κατσιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος σημείωσε πως το ΠΑΜΕ παλεύει για την ενότητα της εργατικής τάξης που θα οικοδομείται στο δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. «Μόνο όταν η εξουσία περάσει στα χέρια της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με αξιοπρεπείς αμοιβές. Οσο το τιμόνι θα είναι στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου τα προβλήματα θα οξύνονται», σημείωσε στο χαιρετισμό της η Ι. Σοφρόνωφ Γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να στρατευτούν στον αγώνα για τη συγκρότηση του Μετώπου που θα διεκδικήσει για λογαριασμό του λαού την εξουσία και θα σχεδιάσει - υλοποιήσει τη λαϊκή οικονομία.

Χαιρέτισαν, επίσης, ο δήμαρχος Νάουσας, οι πρόεδροι των ΕΚ Βέροιας και Γιαννιτσών και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ