Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΟΝΤΙ» - ΒΟΛΟΣ
Δυναμική απεργία ενάντια στις απολύσεις

Σύσκεψη για την κλιμάκωση οργανώνει το κλαδικό συνδικάτο

Μαζική και δυναμική αγωνιστική απάντηση στο μπαράζ απολύσεων και, γενικότερα, στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, έδωσαν οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική μετάλλου «ΚΟΝΤΙ», στο Βόλο, συμμετέχοντας καθολικά στη χτεσινή 24ωρη απεργία. Η απεργία πραγματοποιήθηκε μετά και τις νέες 12 απολύσεις που έγιναν τις περασμένες μέρες και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα με 4ωρη στάση εργασίας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να μη γίνει καμία άλλη. Η περαιτέρω πορεία του αγώνα και ο συντονισμός του με τους εργαζόμενους των άλλων εργοστασίων μετάλλου θα συζητηθεί στη σύσκεψη διοικήσεων των σωματείων του κλάδου, που συγκαλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», μεθαύριο Σάββατο, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα στην «ΚΟΝΤΙ» έμειναν χωρίς δουλειά 47 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 35 έφυγαν με την εκβιαστική μέθοδο της οικειοθελούς αποχώρησης και οι υπόλοιποι απολύθηκαν.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «οι αντεργατικές - αντιλαϊκές εξελίξεις απαιτούν να βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα για την πολιτική που εφαρμόζεται και για τις πρακτικές που ακολουθούν οι εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες». Και προσθέτει: «Μεγάλες είναι οι ευθύνες τους, όχι μόνο για την ΚΟΝΤΙ, αλλά για το σύνολο των αρνητικών εξελίξεων σε μια σειρά εργασιακούς χώρους και κλάδους και στην περιοχή μας, που εδώ και χρόνια έβαλαν πλάτη για το πέρασμα μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων, αναπαράγοντας το σύνολο της κυβερνητικής προπαγάνδας και αδρανοποιώντας το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Η μόνη απάντηση στην πολυεθνική, ο μόνος δρόμος για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας είναι η οργανωμένη και συντονισμένη δράση σε ταξική κατεύθυνση.

Να αναπτυχθεί αποφασιστική και πολύμορφη δράση κόντρα στις αντεργατικές αποφάσεις και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Να μη δεχθούμε να πληρώσουμε την κρίση τους εμείς και οι οικογένειές μας. Να απορρίψουμε αποφασιστικά τα ψευτοδιλήμματα της εργοδοσίας, να μη δεχθούμε καμία απόλυση. Να διεκδικήσουμε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ