Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑ «ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ»
Απολύσεις και τρομοκρατία

Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος. Στην επιχείρηση υποδηματοποιίας «ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ», στο Περιστέρι, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση πέντε εργαζομένων, αφού ήδη είχε κάνει άλλες τρεις τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους η ταξική Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής.

Ωστόσο, αυτές οι εξελίξεις δεν αποτελούν παρά την «κορυφή του παγόβουνου». Η εργοδοσία, από τον περασμένο Οκτώβρη - όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία και μερική απασχόληση, με ταυτόχρονη μείωση του μεροκάματου. Επιπλέον, «μετά την τελευταία παρέμβαση του συνδικάτου μας την προηγούμενη εβδομάδα, η εργοδοσία κλειδώνει τους εργαζόμενους, μέσα στο χώρο δουλειάς την ώρα του διαλείμματος, για να μην ξανάρθουν σε επαφή με τους συνδικαλιστές», επισημαίνουν Ομοσπονδία και Συνδικάτο.

Και τονίζει: «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο "νέος πατριωτισμός" φέρνει το νέο μεσαίωνα για τους εργαζομένους. Το άλλοθι το έχει δώσει η ίδια η κυβέρνηση. Η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, δηλαδή τα κέρδη της. Οι εργαζόμενοι - καταλήγει η ανακοίνωση - δεν έχουν άλλο δρόμο παρά απ' την οργάνωσή τους στο εργοστάσιο και στο ταξικό τους συνδικάτο. Την αντίστασή τους στα σχέδια της εργοδοσίας. Να αγνοήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ