Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Νέα παρέμβαση εισαγγελέα

Την αντίδραση του ΚΚΕ και στη Βουλή προκάλεσε η νέα ένταση της τρομοκράτησης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε για την προχτεσινή απεργία στο μετρό, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελ. Ράικου, για να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έστειλε τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου στον αρμόδιο εισαγγελέα ποινικής δίωξης για να ερευνήσει αν στοιχειοθετείται το εν λόγω αδίκημα. Επίσης, εξετάζεται ποια συνδικαλιστική οργάνωσε κήρυξε την απεργία.

Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή προκάλεσε χτες στη Βουλή η πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας. «Η ποινικοποίηση των αγώνων αποτελεί μόνιμη πρακτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Χαλβατζής θυμίζοντας ότι τα δικαστήρια «κατά 92, 6% βγάζουν παράνομες τις απεργίες». Αναρωτήθηκε ρητορικά «ποιος δικαστής έριξε μια ματιά πίσω από τις μάντρες των εργοστασίων εκεί όπου γίνονται εγκλήματα;» και «ποιος διέταξε έρευνα εκεί όπου παραβιάζεται σήμερα ακόμη και αυτή η κολοβή εργατική νομοθεσία;». Είναι νόμιμο ρώτησε «το ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς την ίδια στιγμή που αυξάνονται κατά 40% τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, αυθαίρετα αυξάνονται τα διόδια και μπαίνουν συνεχώς νέα διόδια;».

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο τριήμερο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ) σύρθηκαν περίπου έξι φορές στα δικαστήρια. Και τις έξι φορές οι δικαστικές αποφάσεις κήρυξαν τις κινητοποιήσεις παράνομες! Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε ένα μήνα, μόνο για τις αστικές συγκοινωνίες, αυτό έχει συμβεί πάνω από 20 φορές! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στέλνει το μήνυμα πως νόμιμο είναι μόνο ό,τι δεν αντιστέκεται, δεν πολεμά τη βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, και τα άλλα αστικά κόμματα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Και όποιος δεν είναι νόμιμος θα υποστεί τις συνέπειες.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Την ίδια στιγμή, παρά το μπαράζ διώξεων οι εργαζόμενοι στο μετρό, στον ηλεκτρικό, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έκαναν πράξη την απόφασή τους για 24ωρη απεργία, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι προγραμματισμένες για αύριο στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία (11 π.μ. - 3.30 μ.μ), τον ηλεκτρικό και τα τρόλεϊ (11 π.μ. - 4 μ.μ.). Τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα κάνουν νέα στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.) και νέα γενική συνέλευση.

Τέλος, χτες στο κέντρο της Αθήνας έγινε μηχανοκίνητη πορεία από οδηγούς στα μπλε λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ