Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Προς τις τράπεζες δείχνει η κυβέρνηση

Μετά τον Λαναρά, έρχεται και η κυβέρνηση να ωθήσει τους εργαζόμενους να πιέσουν τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση της κλωστοϋφαντουργίας «ΕΝΚΛΩ». Ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σ. Ξυνίδης, υποδεικνύει στους εργαζόμενους του ομίλου, που είναι απλήρωτοι 24 μήνες και αυτές τις μέρες διαδηλώνουν απαιτώντας υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο πρωθυπουργός για χρηματοδότηση του ομίλου, ότι κακώς απευθύνονται στην κυβέρνηση. Με χτεσινή του ανακοίνωση δηλώνει ότι οι όποιες ενέργειες των εργαζομένων, «που έχουν ως αποδέκτη την κυβέρνηση, δεν μπορούν να διαμορφώσουν εξελίξεις». Αντιθέτως, σημειώνει ότι χρειάζεται η «έμπρακτη υποστήριξη από πλευράς των πιστωτριών τραπεζών του εγχειρήματος» και προσθέτει με... νόημα ότι «απαιτείται η ομοφωνία τους στο επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο και η άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης της εταιρείας αλλά και να πληρωθεί τμήμα των οφειλομένων στους εργαζόμενους».

Θυμίζουμε ότι το επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο της «ΕΝΚΛΩ» προβλέπει λουκέτα εργοστασίων, εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων και νέες μπίζνες, τουριστικές και «πράσινης ανάπτυξης».

Το κυβερνητικό στέλεχος δεν παραλείπει να τονίσει ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τις δυνατότητές της προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, αλλά και τις πιστώτριες τράπεζες, φορτώνοντας το ρίσκο για τη νέα χρηματοδότηση στις πλάτες του λαού. Δηλώνει, λοιπόν, εκ μέρους της ότι «εκπληρώνει και θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε». Σ' αυτό το πλαίσιο, χορήγησε την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και επιχειρηματολογεί υπέρ της στην ΕΕ, από την οποία αναμένεται απάντηση.

Καθοριστικές είναι οι ευθύνες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που επί 32 μήνες τώρα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και να τους εγκλωβίζει στη λογική στήριξης των εργοδοτικών σχεδίων, οργανώνοντας μάλιστα και κινητοποιήσεις με χορηγό την εργοδοσία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση που θα οδηγήσει εκατοντάδες από αυτούς στην οριστική ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ