Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Σχέδια για «μπαράζ» αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

BEΛΙΓΡΑΔΙ.--

Πρόωρες εκλογές, αναστολή πώλησης της σερβικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών «Telekom Srbije», αλλαγή στην πολιτική «ενημέρωσης» από το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS είναι τα βασικά αιτήματα με τα οποία κατεβαίνουν αύριο (Σάββατο) σε διαδήλωση διαμαρτυρίας οι υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου «Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος» (SNS).

Ο πρόεδρος του κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς είπε πως δίνει στην κυβέρνηση του Σέρβου Προέδρου Μπόρις Τάντιτς περιθώριο δύο μηνών, διαφορετικά προειδοποίησε πως η αυριανή διαδήλωση θα είναι η απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα «παραλύσουν το Βελιγράδι», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «κακή κατάσταση» που επικρατεί στη χώρα. Ο Νίκολιτς υποστήριξε ότι η διαδήλωση του Σαββάτου θα είναι ειρηνική, λέγοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφάλεια όσων θα συμμετάσχουν.

Το ίδιο 24ωρο, ξεκίνησαν χτες απεργία περίπου 13.000 Σέρβοι αστυνομικοί, διεκδικώντας μεταξύ άλλων μισθολογικές αυξήσεις 40%, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν εν ώρα υπηρεσίας, ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας και την τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν είναι ο μόνος κλάδος που απεργεί. Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες μέρες οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και φαρμακοποιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ