Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
KKE
Να μείνει στο Δημόσιο το κάμπινγκ Σκοτίνας

Να διακοπεί ο διεθνής διαγωνισμός ξεπουλήματος ζητάνε οι βουλευτές του Κόμματος

Παρέμβαση στη Βουλή για να μην παραδοθεί το μεγαλύτερο κάμπινγκ των Βαλκανίων, το κάμπινγκ της Σκοτίνας, στο ιδιωτικό κεφάλαιο κάνει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Η Ερώτηση των βουλευτών του Κόμματος Α. Τζέκη, Γ. Ζιώγα, Σ. Καλαντίδου απευθύνεται προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών και στο κείμενό της τονίζεται:

«Την "αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων και τεχνογνωσίας" επικαλείται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ως βασικό επιχείρημα για την παραχώρηση εκτάσεων "φιλέτων" που διαχειρίζεται.

Ετσι και με το κάμπινγκ της Σκοτίνας, η ΕΤΑ προκήρυξε διαγωνισμό με σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης διάρκειας 60 ετών. Προβλέπεται η κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων (τουλάχιστον 250 κλινών), με ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο, κάμπινγκ κ.ά.

Το κάμπινγκ της Σκοτίνας είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων με έκταση περίπου 600 στρέμματα και δυνατότητα φιλοξενίας 2.500 ατόμων. Πρόκειται πραγματικά για ένα φιλέτο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Το κάμπινγκ συνειδητά απαξιώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε σήμερα να μιλάμε για Διεθνείς Διαγωνισμούς, παραχωρήσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Με πρόσχημα την ανάδειξη και ανάπτυξη του τόπου, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση χαρίζει δημόσια περιουσία σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ αγνοεί ότι η λειτουργία μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος θα έχει αρνητικές συνέπειες σε εκατοντάδες μικρές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού.

Γίνεται πλέον ολοφάνερος ο βασικός στόχος της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια, η εξυπηρέτηση δηλαδή των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της αύξησης των κερδών τους, αδιαφορώντας πλήρως για το δικαίωμα του λαού σε φθηνές και ποιοτικές διακοπές και αναψυχή και για το γεγονός ότι τα δάση και οι παραλίες πρέπει να αποτελούν λαϊκή περιουσία».

Οι υπουργοί ερωτώνται: «Αν θα διακόψουν το Διεθνή Διαγωνισμό μέσω του οποίου παραχωρείται η έκταση του κάμπινγκ της Σκοτίνας, ώστε να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο παρέχοντας ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στους επισκέπτες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ