Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλλος πληρώνει κι άλλος τρώει

Αντί να φροντίσει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να περνούν στην ώρα τους, που σημαίνει σε σύντομα και τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε οι εργαζόμενοι να καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησής τους, η κυβέρνηση - εκτός από τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί ήδη στις συγκοινωνίες - θα δαπανήσει και αρκετά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ενημερώνει τους επιβάτες ...τι ώρα θα περνούν, όποια κι αν είναι αυτή.

Ομως και αυτή η υπηρεσία, που, κάτω από άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να θεωρηθεί χρήσιμη, δε θα την προσφέρουν οι εταιρείες των δημόσιων συγκοινωνιών. Θα ανατεθεί σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση, που θα αναλάβει το έργο μέσω του συστήματος των «συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα», των γνωστών ΣΔΙΤ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι κύριο ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η κερδοφορία των ιδιωτών, οι οποίοι μελλοντικά θα κληθούν να διαχειριστούν τις συγκοινωνίες συνολικά, απολαμβάνοντας και τις... καινοτομίες της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε χτες ότι ο ΟΑΣΑ δρομολογεί έργο ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ οι πληροφορίες για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων θα δίνονται και μέσω κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου.

Το έργο, όχι μόνο θα είναι ΣΔΙΤ, αλλά θα χρηματοδοτηθεί και από το ΕΣΠΑ. Με δυο λόγια, το Δημόσιο, δηλαδή, όλοι εμείς, θα πληρώνουμε και η εταιρεία θα εισπραααααααααάττει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ