Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Προχωρούν σε απολύσεις και απειλές

Σε απολύσεις εργαζομένων σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας προχωρούν ισχυροί μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι, για να διαμορφώσουν, ενόψει της νέας σεζόν, συνθήκες βαθύτερης εκμετάλλευσης, πιο φτηνούς εργαζόμενους, ευνοϊκότερους όρους κερδοφορίας. Το μπαράζ των απολύσεων ξεκίνησε ο όμιλος Aquis στο όνομα της ανακαίνισης του ξενοδοχείου «CORFU PALACE» και τη σκυτάλη πήρε ο επιχειρηματικός όμιλος Luis που πετά στο δρόμο εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στον κλάδο. Εργαζόμενοι έως και πάνω από 50 ετών με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τους οποίους οι μεγαλοξενοδόχοι προσπαθούν να απαλλαγούν, ώστε, από τη μια, να συμπιέσουν και άλλο τα εργασιακά δικαιώματα και, από την άλλη, να διαμορφώσουν κλίμα τρομοκράτησης ώστε να περνούν αγόγγυστα οι αντεργατικές αξιώσεις τους.

Οι ξενοδόχοι, γνωρίζοντας πως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν αποκούμπι και πολύτιμο στήριγμα το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ, δε διστάζουν να καταφεύγουν ακόμη και σε ευθείες απειλές εις βάρος των συνδικαλιστών του για να αποτραπεί κάθε οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων στην πολιτική που δίνει αέρα στην εργοδοτική ασυδοσία. Χαρακτηριστικό των άθλιων αυτών πρακτικών είναι η ευθεία απειλή της εργοδοσίας του ξενοδοχείου «ΑΡΙΩΝ» προς τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτη Πελάη, όταν ο τελευταίος μαζί με άλλα μέλη της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης με πρωτοπόρα αγωνιστική δράση που δούλευε στο ξενοδοχείο επί 7 χρόνια. Ωμά και κυνικά, η εργοδοσία έφτασε στο σημείο να εκτοξεύσει απειλές σε βάρος του προέδρου του ταξικού σωματείου.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την απαράδεκτη και τραμπούκικη αυτή επίθεση. Καλεί τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν την κατάπτυστη αυτή ενέργεια, κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης, ενώ αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφθηκε για το ζήτημα αυτό τον εισαγγελέα και ζήτησε την παρέμβασή του.

Να μη σκύψουν το κεφάλι σε αυτήν την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική (κατάργηση κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του χρονικού διαστήματος των δοκιμαστικών περιόδων από δύο σε δώδεκα μήνες για απολύσεις χωρίς αποζημίωση, θεσμοθέτηση 4ήμερων και 3ήμερων κ.ά.) και την καλλιεργούμενη τρομοκράτηση, καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Να παλέψουν συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο, μαζί με το ΠΑΜΕ για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη γίνει καμιά απόλυση στο ξενοδοχείο «Παλαιοκαστρίτσα» (2012-08-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλει το θράσος των μεγαλοξενοδόχων (2012-06-27 00:00:00.0)
Οργιο πιέσεων για να περάσει η μείωση των μισθών (2012-06-26 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων (2011-12-22 00:00:00.0)
Σύσκεψη με απολυμένους ξενοδοχοϋπαλλήλους (2010-02-18 00:00:00.0)
Στο κενό η επιχείρηση τρομοκράτησης (2009-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ