Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Την κλιμακούμενη δυσαρέσκεια για την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καταγράφει μια ακόμα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα». Σύμφωνα με έρευνα της VPRC, οκτώ στους δέκα (ποσοστό 82%) εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει, ενώ το 84% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τη «διαχείριση της κρίσης» από το ΠΑΣΟΚ. Το 92% εκφράζει δυσαρέσκεια για τη ΝΔ.

Ενδεικτικό των διεργασιών που σημειώνονται στις διαθέσεις των λαϊκών στρωμάτων είναι ότι έξι στους δέκα (60%) θεωρεί δικαιολογημένες και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ το 52% συμφωνεί με την άρνηση πληρωμής διοδίων και 38% με την άρνηση πληρωμής των αυξήσεων στα εισιτήρια.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 33%, ΝΔ 32%, ΚΚΕ 12,5%, ΛΑ.Ο.Σ. 5%, ΣΥΡΙΖΑ 5%, Οικολόγοι - Πράσινοι 4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%. Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν «αποχή, άκυρο, λευκό» ανέρχεται στο 44,8%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ