Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Θετική εισήγηση από Αρειο Πάγο

Το «πράσινο φως» για συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις ανάβει εισήγηση του αρεοπαγίτη Χ. Δημάδη στη σχετική συζήτηση που θα γίνει σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και στην οποία προτείνεται να ισχύσουν τα ίδια με τα Σώματα Ασφαλείας. Οσον αφορά την απεργία στις Ενοπλες Δυνάμεις, ο αρεοπαγίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισημάνει ότι δεν επιτρέπεται, γιατί θέτει σε απειλή την εθνική ασφάλεια και πως για το λόγο αυτό συνιστά «στρατιωτικό έγκλημα».

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από το Δ' Τμήμα του Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια, λόγω μείζονος σπουδαιότητας. Πρωτόδικα (Πενταμελές Πρωτοδικείο Αθηνών), η Ενωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε δικαιωθεί. Αντίθετα, το Εφετείο Αθήνας είχε ταχθεί κατά του συνδικαλισμού των αξιωματικών. Αναίρεση άσκησαν οι αξιωματικοί των ΕΔ και τώρα η υπόθεση κρίνεται από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στο σκεπτικό της εισήγησης του αρεοπαγίτη Χ. Δημάδη αναφέρεται ότι τα ατομικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα τις απολαμβάνουν αδιακρίτως όλοι οι Ελληνες, συνεπώς και οι άνδρες των ΕΔ και μάλιστα χωρίς να εξαρτάται από την έκδοση ειδικού νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ