Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πανεργατικός ξεσηκωμός: ΟΧΙ στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Την επιτάχυνση της εφαρμογής της Πράσινης Βίβλου για την Κοινωνική Ασφάλιση ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο. Καταψήφισαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας το βάθος της αντεργατικής επέλασης

Την αντιασφαλιστική - αντιλαϊκή επιδρομή της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων που σηματοδοτεί η υπερψήφιση από τη συμμαχία των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο, της Πράσινης Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα «ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά συστήματα» και της σχετικής Εκθεσης, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Η Πράσινη Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα "ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά συστήματα" (COM(2010)365-τελικό) που υπερψηφίστηκε σήμερα με τη σχετική Εκθεση - Ψήφισμα από τη συμμαχία των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο - Σοσιαλδημοκράτες, Λαϊκό Κόμμα, Φιλελεύθεροι - με τη σύμπραξη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. - αποτελεί αντιλαϊκό τερατούργημα. Προορίζεται να αποτελέσει συστατικό στοιχείο του νέου αντιλαϊκού Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, με στόχο την κατεδάφιση των ευρωπαϊκών συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και την αντικατάστασή τους με την ιδιωτική εξατομικευμένη ασφάλιση, δεξαμενή κερδών, νέο χρυσοφόρο τομέα εκμετάλλευσης των εργαζομένων προς όφελος του κεφαλαίου. Με απύθμενο θράσος και προκλητικότητα οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας απαιτούν την πλήρη κατεδάφιση των δημόσιων συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Κατάργηση, στην πράξη, των δημόσιων δαπανών για Κοινωνική Ασφάλιση, Σύνταξη και Πρόνοια, με τον περιορισμό τους στο 2,5% του ΑΕΠ του κράτους. Με το σύστημα των τριών πυλώνων ελαχιστοποιούν τις συνταξιοδοτικές παροχές των δημόσιων συστημάτων ασφάλισης σε ένα επίδομα φτωχοκομείου για να ανοίξουν διάπλατα το δρόμο στο λεγόμενο "τρίτο πυλώνα", την ιδιωτική ασφάλιση. Δουλεύουν χωρίς προσχήματα και ντροπή για να ανοίξουν νέα χρυσοφόρα πεδία κερδοφορίας στους μονοπωλιακούς ομίλους των ασφαλιστικών εταιρειών, των τραπεζών και άλλων συναφών επιχειρήσεων που θα επελάσουν στα ερείπια της Κοινωνικής Ασφάλισης. Απαιτούν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, 65,67,71... χρόνια και έπεται συνέχεια ανάλογα με το προσδόκιμο της ζωής, δηλαδή δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, που από κοινού και σε σύμπραξη υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., σηματοδοτεί νέα συνδυασμένα αντιλαϊκά μέτρα για τη δραστική μείωση των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια και περιπλάνηση των εργαζομένων σε ελαστικές μορφές απασχόλησης και ιδιωτικής ασφάλισης. Αποδεικνύεται ότι είναι ψεύτικος ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και γενικότερα των κομμάτων του κεφαλαίου ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα και νόμοι πάρθηκαν δήθεν για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο μεγάλος κίνδυνος για την πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται μπροστά. Τα νέα ακόμη πιο βάρβαρα και σκληρά μέτρα προετοιμάζονται ήδη με την Πράσινη Βίβλο της Επιτροπής και την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, για να πάρουν τη σκυτάλη οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών για την εφαρμογή τους. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου στην Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπηρετούν πιστά και με προσήλωση τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που αποτελούν στρατηγικές επιλογές που εφαρμόζονται ενιαία από όλες τις αστικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει το αντεργατικό έκτρωμα της ΕΕ για τα ευρωπαϊκά ασφαλιστικά συστήματα.

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις επισημαίνουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για πανεργατικό ξεσηκωμό - μαζική εργατική - λαϊκή αντεπίθεση για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, η νέα άγρια επίθεση που οργανώνει το κεφάλαιο με το υπό διαμόρφωση Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Ενδυνάμωση της αντιιμπεριαλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης και της λαϊκής συμμαχίας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις, άνοιγμα του δρόμου για τη Λαϊκή Εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ