Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος θα πρωτοεξυπηρετήσει το κεφάλαιο...

Τσακώθηκαν χτες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για το ...ΕΣΠΑ. Οι Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μουσουρούλης της ΝΔ κατηγόρησαν τον Μ. Χρυσοχοΐδη ότι δεν ενεργοποιεί το ΕΣΠΑ και καθηλώνεται η απορροφητικότητα. Κι ανταπάντησε ο υπουργός ότι κάνει «δημιουργική λογιστική» η ΝΔ, που δεν μπορεί να μιλά για απορροφητικότητα όταν η κυβέρνηση την πήρε από το 2,9% και την πήγε στο 18,5% και τέτοια.

Κι ενώ αυτοί μαλώνουν για το πόσα δίνει και πόσο γρήγορα ο καθένας τους στο μεγάλο κεφάλαιο από τα κονδύλια που προορίζονται ακριβώς γι' αυτό, με ...ολίγη από «μικρομεσαίους», αλλά μόνο εκείνους που είναι «καινοτόμοι», «εξωστρεφείς» και «βιώσιμοι» στη βάση των κριτηρίων της ΕΕ, τα βάσανα του κόσμου δεν έχουν τελειωμό.

«Στένεμα» για τους εργαζόμενους και ανεργία. Εξευτελιστικές συντάξεις που μετατρέπουν σε ζητούμενο ακόμη και την επιβίωση. Ολόκληρες οικογένειες να μην έχουν κανέναν πόρο και να χρωστάνε παντού. Μικρομάγαζα και βιοτεχνίες, που μεγάλωσαν γενιές, να κλείνουν, με τους ιδιοκτήτες τους να αισθάνονται και άχρηστοι. Η αγροτιά να ξεκληρίζεται και να αναζητά διέξοδο στα νέα αδιέξοδα της «πράσινης» οικονομίας, που κι αυτή για τους μεγάλους είναι. Τα παιδιά να καταδικάζονται στην αγραμματοσύνη και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Οι άρρωστοι να συνωστίζονται σε ένα σύστημα Υγείας που θα τους «ξεβράζει» όλο και περισσότερο εάν δεν έχουν να πληρώσουν.

Γι' αυτά δε μαλώνουν. «Θίγονται» μόνο αν καθυστερήσει να μπει στις τσέπες των αφεντικών κανένα εκατομμύριο ευρώ.

Αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για όσους ακούν και βλέπουν αυτά τα χάλια, να κατέβουν στις 23 του Φλεβάρη στο δρόμο με τις δυνάμεις του λαϊκού μετώπου και να δηλώσουν τη δική τους οργή για τα δικά τους συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ