Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προετοιμασία για τη συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών

Με διάχυτη αποφασιστικότητα και κοινή αποδοχή να δυναμώσει στις γειτονιές η κοινή δράση εργαζομένων, λαού και νεολαίας, έγινε προχθές το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων η ανοιχτή, πλατιά σύσκεψη που κάλεσαν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ για την προετοιμασία, το χαρακτήρα και στόχο της συγκρότησης των Λαϊκών Επιτροπών.

Εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι που στενάζουν από την κυριαρχία των μονοπωλίων στην αγορά, φοιτητές και σπουδαστές που ματώνουν οικονομικά μαζί με τις οικογένειες για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, μαθητές που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακριβοπληρωμένη αμάθεια και αμορφωσιά, κατέκλυσαν την μικρή όπως αποδείχθηκε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Την σύσκεψη «άνοιξε» ο Νίκος Εξαρχος, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Οι Λαϊκές Επιτροπές θα οργανώνουν την παρέμβαση του λαού να αντιμετωπίσει προβλήματα επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας. Δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν άνεργο, απλήρωτο εργαζόμενο, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν να κοπεί το νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο, να κατασχεθεί σπίτι. Θα θεωρούνται τα βιβλιάρια ασθενείας κ.ά. Θα είναι τα αυτιά και τα μάτια του λαού για να αναδεικνύουν και να επιλύουν τέτοια ζητήματα. Θα παίρνουν πρωτοβουλίες για την ανεργία, τα προβλήματα υγείας με ανακοινώσεις - συσκέψεις - συνελεύσεις. Οι Λαϊκές Επιτροπές έχουν μακρύτερο στόχο, πρέπει να παίξουν πολλαπλό ρόλο. Να δίνουν σκληρή μάχη για να επιβιώσει ο λαός και παράλληλα να προετοιμάζει, να συγκεντρώνει δυνάμεις για σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος των επιτροπών».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους σωματείων, εργαζομένων και νεολαίας. Μεταφέρθηκε η θετική εμπειρία από τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν και στα Γιάννενα από τις ταξικές δυνάμεις για άμεση ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων όπως η επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο πατέρα οικοδόμο, κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.

Αποφασίστηκε η διάταξη των δυνάμεων από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από την ΠΑΒΕΣΕ, τις Επιτροπές Αγώνα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε πόρτα πόρτα, σπίτι το σπίτι σε εργατογειτονιές που στενάζουν από ανεργία, ζουν μετανάστες, υπάρχουν οξυμένα λαϊκά προβλήματα να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα, με στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα να δρομολογηθεί γενική συνέλευση Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ