Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Τετράωρη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα («Ευγενίδειο» - «Κυανούς Σταυρός» - «Τίμιος Σταυρός» - «Σωτήρας» - Γηροκομείο Αθηνών - «Στασινόπουλου» Θεσσαλονίκης - Διαγνωστικό «Λάμδα Ιατρική» - Νεφρολογικό Ινστιτούτο «Βαλής» κ.ά.) που παραμένουν απλήρωτοι από 1 έως 5 μήνες. Τη στάση εργασίας προκήρυξαν η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών.

«

Το φαινόμενο των απλήρωτων εργαζομένων στον κλάδο μας γενικεύεται. Δεν πληρώνουν ακόμα και εργοδότες, που όλα τα προηγούμενα χρόνια κέρδιζαν και εξακολουθούν να κερδίζουν (π.χ. τα κέρδη των διαγνωστικών κέντρων αυξήθηκαν κατά 15,3% το 2009 μέσα στην κρίση). Εκβιάζουν και λένε να μη ζητάνε οι εργαζόμενοι αυτά που δικαιούνται, γιατί υπονομεύουν την επιχείρηση και θα μείνουν χωρίς δουλειά», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Σωματείου.

Επισήμαναν ότι η εργοδοτική τρομοκρατία αναπτύσσεται στο πεδίο των αντεργατικών αποφάσεων της κυβέρνησης και της ΕΕ. «Με το νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι εργοδότες μειώνουν δραστικά τους μισθούς σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις για να επιβάλουν ατομικές. Λαμβάνουν μέτρα για να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μειώνονται παραπέρα οι συντάξεις, τα ΒΑΕ αποχαρακτηρίζονται», υπογράμμισαν. Τόνισαν ακόμα ότι με τον πρόσφατο Νόμο της κυβέρνησης για την Υγεία δίνεται τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οτι για τις οικογένειες απ' τα λαϊκά στρώματα προβλέπονται ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες υγείας που θα παρέχουν απλήρωτοι και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, κάτω τα χέρια απ' τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαδήλωσαν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα για την Υγεία και Παιδεία κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Κατριβάνο, ο οποίος είπε ότι τα θέματα αυτά δεν είναι της αρμοδιότητάς του και περιορίστηκε στο να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Υγείας. Πάντως, ειδικότερα για το Γηροκομείο Αθηνών - η διοίκηση του οποίου επιδίδεται στο ανελέητο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την τρομοκράτησή τους - ο Γ. Κατριβάνος ένιψε τας χείρας του, αφού, όπως είπε, το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία αρμοδιότητα, καθώς η ευθύνη ανήκει στη Νομαρχία. Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την απεργία στις 23 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ