Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Κινητοποίηση ενάντια στη μεταφορά του ΙΚΑ

Να ακυρωθεί η μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του υποκαταστήματος του ΙΚΑ του Καματερού στα Ανω Λιόσια, που γίνεται στα πλαίσια της απόφασης της διοίκησης του ΙΚΑ για το κλείσιμο 59 διοικητικών και υγειονομικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα, απαίτησαν χτες με κινητοποίηση στο υποκατάστημα του Καματερού δυνάμεις και κάτοικοι της περιοχής που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Φορέων Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Οι εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς ξεδίπλωσαν πανό μπροστά απ' το υποκατάστημα: «Οχι στη μεταφορά του ΙΚΑ Καματερού. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για το λαό». Απαίτησαν να ακυρωθεί η μεταφορά των υπηρεσιών που για πολλούς δικαιούχους του Καματερού συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει να αλλάζουν δυο και τρεις συγκοινωνίες για να φτάσουν στο υποκατάστημα των Ανω Λιοσίων. Ξεκαθάρισαν ότι η μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Καματερού εντάσσεται στο γενικότερο αντιλαϊκό σχεδιασμό της κυβέρνησης, στην κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών που γίνεται στο όνομα του εξορθολογισμού των εξόδων. «Καταργούνται νοσοκομειακές κλίνες, κλείνουν νοσοκομεία και υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους εκτεθειμένους στις τρομακτικές ανεπάρκειες του συστήματος Υγείας. Χρειάζεται τώρα ισχυρή λαϊκή συμμαχία για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Για να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, για να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα», υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού. Στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά απ' το υποκατάστημα μίλησε ο Δημήτρης Κατσαντώνης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Καματερού». Συμμετείχαν μαζικοί φορείς, συνταξιούχοι, γυναίκες - μέλη της ΟΓΕ, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων κ.ά.

Οι φορείς συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του υποκαταστήματος, η οποία τους ενημέρωσε ότι η διοίκηση του ΙΚΑ επιμένει στη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών, η οποία μάλιστα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 14 Μάρτη. Είπε ακόμα ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταφορά και των υγειονομικών υπηρεσιών.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού ξεκαθάρισαν ότι θα αντισταθούν στη μείωση της υποδομής του ΙΚΑ, στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που θα πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις ανάγκες. Απαίτησαν την παραμονή και στελέχωση των διοικητικών και κυρίως των υγειονομικών υπηρεσιών που σήμερα υπολειτουργούν, μετά και την απόλυση συμβασιούχων γιατρών που υπηρετούσαν εκεί.

Το θέμα της μεταφοράς του ΙΚΑ Καματερού συζητήθηκε χτες στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση κατά της μεταφοράς, αλλά και να ζητηθεί να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ίδιο σκοπό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απογυμνωμένες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ(2010-09-29 00:00:00.0)
Επιμονή στην ...προκρούστεια λογική(2002-06-29 00:00:00.0)
Συρρίκνωση και εκχώρηση σε ιδιώτες(2002-06-07 00:00:00.0)
Οι αλλαγές ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους(2002-03-30 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού(2001-06-30 00:00:00.0)
Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΙΚΑ(2001-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ