Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Οι αλλαγές ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους

Χτες έγινε συνάντηση φορέων με τον διοικητή του Ιδρύματος

Συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υποκατάστημα του Ιδρύματος στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να καταταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του, είχαν χτες εκπρόσωποι του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και Πέριξ, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δ. Μαυροδόγλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Ιωνίας Π. Τσουκαλάς και Γ. Μαγκαφούσης.

Οι φορείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη μετατροπή του χώρου αναμονής των ασθενών στο ισόγειο του κτιρίου που έχει ως αποτέλεσμα μικρά παιδιά και ασθενείς με βαριά νοσήματα να περιμένουν όρθιοι ώρες ολόκληρες σ' ένα διάδρομο 80 εκατοστών για να εξεταστούν. Διαμαρτυρήθηκαν ακόμα για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι στα κεντρικά ιατρεία του υποκαταστήματος υπάρχει μόνον ένας ενδοκρινολόγος για τους ασφαλισμένους του Περισσού, Ν. Ιωνίας, Καλογρέζας και Ηρακλείου, ενώ στα ιατρεία του Περισσού υπάρχει μόνο ένας παθολόγος για τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι για αρκετές εξετάσεις δίνονται παραπεμπτικά για να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικά ιδρύματα.

Απ' την πλευρά του ο Μ. Νεκτάριος υποσχέθηκε απλώς ότι θα ασχοληθεί με το πρόβλημα. Ανέφερε ότι στο υπάρχον κτίριο που στεγάζει το υποκατάστημα θα φτιαχτούν δυο ακόμα όροφοι και ότι για το σκοπό αυτό αναζητείται χώρος για την προσωρινή στέγαση του υποκαταστήματος, αλλά δε δεσμεύτηκε για τη λύση των προβλημάτων.

Για τα προβλήματα του υποκαταστήματος έγινε στις 14.3.2002 με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία» (ΔΗΠΙ) παράσταση διαμαρτυρίας φορέων της Ν. Ιωνίας στον υγειονομικό και διοικητικό διευθυντή του υποκαταστήματος. Η ΔΗΠΙ έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου πάρθηκε ομόφωνη απόφαση υπεράσπισης του υποκαταστήματος και της δημόσιας Υγείας. Μάλιστα, η ΔΗΠΙ κυκλοφόρησε προκήρυξη - την οποία έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 2.500 Ιωνιώτες - με την οποία καλεί το λαό της Ν. Ιωνίας να κλιμακώσει τους αγώνες του για αναβάθμιση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ της περιοχής, να μην κλείσουν το ΙΚΑ Καλογρέζας - Περισσού, για την κάλυψη των κενών θέσεων στα υποκαταστήματα περιοχής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την ενίσχυση του εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ