Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Προσηλωμένη στους «κοινωνικούς διαλόγους»

Σε επαναδιατύπωση της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής του συμβιβασμού και του «κοινωνικού διαλόγου» με μπόλικη αντικομμουνιστική υστερία και χωρίς κουβέντα για αγώνες, προχώρησαν, για μια ακόμα φορά, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ στο απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού.

Αντίθετα, οι ταξικές δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας κάλεσαν τους συνέδρους να αποφασίσουν συντονισμό με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και να συμμετάσχουν στην απεργία στις 3 Απρίλη, με κορύφωση τις κινητοποιήσεις την 1η Μάη και κλιμάκωση των αγώνων για ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Η απάντηση όμως της πλειοψηφίας ήταν η αντικομμουνιστική επίθεση στα στελέχη της ΔΑΣ, τα οποία αποχώρησαν από το συνέδριο λίγο πριν τη λήξη του, καταγγέλλοντας αυτό το παραλήρημα.

Στις ίδιες τις εργασίες του συνεδρίου οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ που συγκροτούν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία ενέκριναν τον απολογισμό απραξίας της διοίκησης. Απέναντι όμως στα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου κατέληξαν απλώς να τα προωθήσουν και πάλι στα τραπέζια του διαλόγου, ενώ για τα μάτια του κόσμου ψέλλισαν κάποια λόγια για απεργία για τις συλλογικές συμβάσεις για το ...Πάσχα. Στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και δικαιολόγησης του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε στο συνέδριο.

Από την άλλη, τα στελέχη της ΔΑΣ ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και όλης της χώρας όπως της ειρήνης, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της αντίθεσης στο στημένο διάλογο, των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο και των τραγικών επιπτώσεων στους εργαζόμενους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέθεσαν συνολικό πλαίσιο προτάσεων και δράσης. Ανέδειξαν ακόμα τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, που από κοινού με την εργοδοσία εξασφαλίζουν την εργασιακή ειρήνη, συναινώντας σε όλες τις επιλογές του τουριστικού κεφαλαίου.

Οσον αφορά τον αντικομμουνιστικό παραλήρημα, όπως σημειώνει συγκεκριμένα και σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ: «Η ΠΑΣΚΕ σε συνεργασία με τη ΔΑΚΕ και το ΣΥΝ με φράσεις που θα ζήλευαν και οι ιστορικοί εργατοπατέρες επιτέθηκαν στα στελέχη της ΔΑΣ, με αντικομμουνισμό, αλλά και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς».

Οπως επισημαίνουν στη συνέχεια, αποχωρώντας από το συνέδριο τα στελέχη της ΔΑΣ, κάλεσαν τα σωματεία να συμπαραταχτούν με το ΠΑΜΕ στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος, στην απόκρουση της επίθεσης εργοδοτών, κυβέρνησης, ΕΕ στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων μέσα από μαζικούς ταξικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ