Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Αμφισβήτηση της εμπορευματοποίησης

Διακήρυξη για τις εκλογές στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής

Η πλειοψηφία των οδοντιάτρων είναι ανάγκη να αμφισβητήσει την εμπορευματοποίηση και τον ανταγωνισμό τονίζει η Πανεπιστημονική Οδοντιατρική Συνεργασία (ΠΟΣ) στη διακήρυξή της για τις εκλογές στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής (ΟΣΑ), που γίνονται αύριο και μεθαύριο για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία (ΟΕΕ). Οι εκλογές γίνονται στα γραφεία το ΟΣΑ, Νικηταρά 8-10, απ' τις 8 π.μ. - 8 μμ.

Στις προηγούμενες εκλογές η ΠΟΣ μετείχε ως Οδοντιατρική Πρωτοπορία, πήρε 199 ψήφους (ποσοστό 9,51%) και μία έδρα. Την ψήφο των οδοντογιατρών διεκδικούν ακόμα η ΔΑΚΟΑ -στις προηγούμενες εκλογές πήρε 1.255 ψήφους (60,25%) και 8 έδρες - η ΠΑΣΚΟ -πήρε 370 ψήφους (17,69%) και δύο έδρες- και η Προγραμματική Εναλλακτική Παρέμβαση - πήρε 262 ψήφους (12,52%) και δύο έδρες.

Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης εναρμονισμένη με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ανατρέπει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με πολλαπλές επιπτώσεις και στην πλειοψηφία των οδοντιάτρων, υπογραμμίζει η ΠΟΣ και σημειώνει πως, όσο επικρατεί η εμπορευματική επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας, οι ασφαλιστικές εταιρίες ή οι εταιρίες οδοντιάτρων με κάθε μορφή θα πιέζουν αντικειμενικά και θα διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο από την «αγορά οδοντιατρικών υπηρεσιών».

«Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΟΑ - ΠΑΣΚΟ - ΠΕΠΟ, με τις επιμέρους διαφορές τους, συμφωνούν ουσιαστικά με τις επιλογές της κυβέρνησης και δεν αντιστέκονται στον ανελέητο βομβαρδισμό των δικαιωμάτων μας. Λειτουργούν αντικειμενικά σαν στυλοβάτες όλων των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης», τονίζει η ΠΟΣ.

«Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην ιδιωτική ασφάλιση, με οποιαδήποτε μορφή και αν εφαρμοστεί», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο και δηλώνει ότι διεκδικεί ένα ενιαίο, αναβαθμισμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας.

«Η ατομική άσκηση της οδοντιατρικής, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, καλύπτει τα κενά της ανύπαρκτης κρατικής Πρωτοβάθμιας Στοματικής Φροντίδας», αναφέρει η ΠΟΣ και τονίζει ότι «υποστηρίζει ενεργά τα δίκαια οικονομικά, ασφαλιστικά και εκπαιδευτικά αιτήματα της πλειοψηφίας των οδοντιάτρων». Ειδικότερα για τις «οδοντιατρικές αμοιβές και πράξεις» η ΠΟΣ υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι τέτοιες, που θα ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα και η κάλυψή τους θα γίνεται με απόλυτη επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών και όχι άμεσα από τους εργαζόμενους ή έμμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΠΟΣ διεκδικεί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να μην υπερβαίνουν τα 60 για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, ενώ αγωνίζεται για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απαιτεί την απόσυρση των αποθεματικών του Ταμείου Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) απ' το χρηματιστήριο και θέτει ως «βασική προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη των οδοντιάτρων για την ενοποίηση του ΤΣΑΥ με άλλα Ταμεία» και με «απαράβατο όρο τη διαφύλαξη και αναβάθμιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας».

Οι υποψήφιοι της Πανεπιστημονικής

Για το ΔΣ: Ηλέκτρα Βοντίτσου - Παπαρήγα, Χρυσούλα Γεωργούλα, Γεώργιος Ζιάγκος, Ιωάννης Ζώτος, Μαρία Κακλαμάνη, Ευαγγελία Καρυαμπά - Στυλογιάννη, Ευδοκία Μακαντάνη, Βιργινία Μητροπούλου, Κανέλλα Παπαλεξοπούλου - Αμπαδογιάννη, Ναπολέων Ροντογιάννης, Σταυρούλα Τσίτσου, Ιωάννης Φιλόπουλος και Βασίλειος Φουντούλης.

Για την Ομοσπονδία (ΕΟΟ): Σπυρίδων Αμπελογιάννης, Ανδρέας Ανδρουλακάκης, Ηλέκτρα Βασιλείου, Ηλέκτρα Βοντίτσου - Παπαρήγα, Ξενοφών Βλάχος, Χρυσούλα Γεωργούλα, Γεωργία Γκιολέκα - Παυλάκη, Δημήτριος Δρογγίτης, Λάζαρος Ζήκος, Γεώργιος Ζιάγκος, Δήμητρα Ζώη - Θεοδώρου, Ιωάννης Ζώτος, Ιωάννης Ιωακειμίδης, Μαρία Κακλαμάνη, Αγησίλαος Καλαμαρας, Ευαγγελία Καρυαμπά - Στυλογιάννη, Ιωάννης Κοκκίνης, Αναστασία Κοκκόνη, Βασιλική Κουβαρά, Βασίλειος Κυριακόπουλος, Ευδοκία Μακαντάνη, Χρήστος Μαυρομάτης, Βιργινία Μητροπούλου, Βασίλειος Πανουσόπουλος, Λαοκρατία Παπαδοπούλου, Βλαδίμηρος - Αρης Παπαϊωάννου, Κανέλλα Παπαλεξοπούλου - Αμπαδογιάννη, Κωνσταντίνα Παπανικολάου, Αναστασία Παπουτσή - Κυριακοπούλου, Ναπολέων Ροντογιάννης, Ελένη Τσόγια, Σταυρούλα Τσίτσου, Ιωάννης Φιλόπουλος, Βασίλειος Φουντούλης και Ευαγγελία - Σεμίραμις Φραντζεσκάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ