Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΠΑ
Κυβερνητικοί αβανταδόροι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ

Σταθεροί αβανταδόροι της κυβέρνησης, για να περάσει τα καταστροφικά της σχέδια για την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και τους εργαζόμενους σ' αυτή, στάθηκαν, για μια ακόμα φορά, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ στην Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

Στο τακτικό πλέον συνέδριο της Ομοσπονδίας, που συγκλήθηκε προχτές Πέμπτη, οι σύνεδροι των παραπάνω παρατάξεων απέφυγαν κάθε συζήτηση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απέρριψαν σχετική πρόταση που κατέθεσαν οι παρατάξεις ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι και «Αυτόνομη Παρέμβαση» και αποφάσισαν ότι η «μάχη» για τη σωτηρία της ΟΑ θα δοθεί με ...συνέντευξη Τύπου, συνδικαλιστικές περιοδείες στα περιφερειακά αεροδρόμια και διάλογο με τους συναρμόδιους υπουργούς!

Η κοινή αγωνιστική πρόταση, που απέρριψαν οι στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής, προέβλεπε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, με απαρχή την 3η Απρίλη, που έχουν εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην ΠΑΣΟΚ. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, καθώς και ο γραμματέας της ΓΣΕΕ. Με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Δήμο Κουμπούρη και του ΔΗΚΚΙ Δημ. Γούση, οι υπόλοιποι ομιλητές κινήθηκαν στη γνωστή λογική της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και της ανάγκης ύπαρξης επενδύσεων για την επιβίωση της ΟΑ.

Στο τέλος της διαδικασίας, απορρίφθηκε ψήφισμα των παρατάξεων ΕΣΚ - Σ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», για την άμεση ένταξη όλων των εποχικών υπαλλήλων της ΟΑ στα πρωτοβάθμια σωματεία του μόνιμου προσωπικού, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η ΕΣΚ - Σ στηλίτευσε τη στάση αυτή των συγκεκριμένων παρατάξεων, που στηρίζεται στις υποκριτικές «επαναστατικές κορόνες», στην εξαγγελία κινητοποιήσεων για το «θεαθήναι» και που στην ουσία βάζει «πλάτη» στην κυβέρνηση να περάσει τα σχέδιά της χωρίς αντιδράσεις. Η παράταξη θα προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης, με την οποία θα ενημερώσει τους εργαζόμενους αναλυτικά για όσα συνέβησαν στο τελευταίο ΔΣ της ΟΣΠΑ και το έκτακτο συνέδριο, καλώντας τους παράλληλα σε συσπείρωση από τα κάτω, έστω και τώρα, που η ιδιωτικοποίηση της ΟΑ είναι στο «και πέντε», προκειμένου να ανατρέψουν το κυβερνητικό σχέδιο, που εξυφαίνεται με την ανοχή, αν όχι συνενοχή, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ