Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 3ης ΑΠΡΙΛΗ
Ούτε ώρα χαμένη για την επιτυχία της απεργίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μάχη της οργάνωσης και προετοιμασίας της απεργίας στις 3 Απρίλη, που έχουν κηρύξει δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να αποτελέσει μια ακόμα δυναμική και μαζική απάντηση στις αντιασφαλιστικές επιδιώξεις της κυβέρνησης. Κόντρα στην τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που επί της ουσίας και ανεξάρτητα από κινήσεις τακτικής συνηγορούν στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθημερινά προστίθενται και νέες συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κατάλογο με τις αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ακολουθούν το δρόμο της ταξικής σύγκρουσης μέσα από τους ίδιους τους χώρους παραγωγής. Υψώνουν αγωνιστικό τείχος αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει ξεκάθαρο πλέον και δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι θα επιχειρήσει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Μια διάλυση που παρά τις ύπουλες κυβερνητικές δηλώσεις θα «σκεπάσει» όλες τις βαθμίδες των ασφαλισμένων, ικανοποιώντας την απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου να μειώσει και μέσω της Κοινωνικής Ασφάλισης ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης. Γι' αυτό και η απεργία της Τετάρτης αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους, ώστε να αντισταθούν μαζικά στην ολομέτωπη επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματά τους και να διεκδικήσουν μέτρα, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες τους.

Στα πλαίσια αυτά το μήνυμα της απεργίας απλώνεται καθημερινά στους χώρους εργασίας από τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, που καλούν τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου. Σε καθημερινή βάση αλωνίζουν τους χώρους δουλιάς και με περιοδείες και συσκέψεις ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους καλούν να συμμετέχουν στην απεργία, να ξεσηκωθούν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι η εργατική τάξη δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Αντίθετα, θα διεκδικήσει νέα δικαιώματα που αναλογούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Πάνω σ' αυτή τη βάση πατάνε και τα ξεκάθαρα αιτήματα των ταξικών δυνάμεων για δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση και δημόσια δωρεάν υγεία, τα οποία απαίτησαν οι εργαζόμενοι και πριν ένα χρόνο. Αιτήματα που βγαίνουν από τις πραγματικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 13 Φλεβάρη (2020-02-11 00:00:00.0)
Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση (2020-01-10 00:00:00.0)
Ξεκινάει αύριο η 48ωρη στα καράβια (2015-11-01 00:00:00.0)
Νέες αποφάσεις για απεργία (2008-02-20 00:00:00.0)
Στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων η επιτυχία της (2002-04-10 00:00:00.0)
«Επί ποδός» οι εργαζόμενοι (2000-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ