Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΤ - ΟΤΕ
Φρένο σε αγωνιστικές διεκδικήσεις

Δεμένες στον αντιλαϊκό μύλο της κυβέρνησης και των εργοδοτών παραμένουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στον ΟΤΕ. Προσφέρουν έτσι τις χειρότερες υπηρεσίες στους εργαζομένους του Οργανισμού, αφού με την αδράνειά τους προσυπογράφουν όλες τις δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Την Πέμπτη συνεδρίασε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών - ΟΤΕ (ΠΕΤ) και τα στελέχη της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης - ΟΤΕ» (ΕΣΚ) πρότειναν η ΠΕΤ να συμμετάσχει στην απεργία που εξήγγειλε το ΠΑΜΕ για τις 3 του Απρίλη, ενάντια στα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Η πρόταση απορρίφτηκε από τις προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ παρατάξεις. Οι προαναφερόμενοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη ΓΣΕΕ όποτε αυτή δεήσει να προκηρύξει απεργία και με το «διεκδικητικό» της πλαίσιο, το οποίο βρίσκεται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες.

Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο και αύριο, πραγματοποιείται στην Αθήνα η 22η τακτική συνέλευση αντιπροσώπων της ΠΕΤ. Από τις ταξικές δυνάμεις αναμένεται να τεθούν - και πάλι - επί τάπητος το Ασφαλιστικό και οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, που δρομολογούνται όχι μόνον στον ΟΤΕ, αλλά σε όλους τους χώρους εργασίας. Να ζητήσουν την αγωνιστική αντιπαράθεση της ΠΕΤ σε αυτές τις πολιτικές επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ