Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Μαζική εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων έξω από τις πύλες

Από τη χτεσινή εξόρμηση
Από τη χτεσινή εξόρμηση
«Συνάδελφοι, δε σκύβουμε το κεφάλι. Ο πόλεμος με την εργοδοσία έχει συνέχεια. Οι επιθέσεις που έχει εξαπολύσει δε θα μας λυγίσουν. Γι' αυτό πρέπει να απαντήσουμε με ενότητα και αγώνα και συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις. Η απεργία στις 23 του Φλεβάρη είναι η επόμενη μάχη που πρέπει να δώσουμε αποφασιστικά και μαχητικά».

Τα παραπάνω ήταν μερικά από τα λόγια με τα οποία υποδέχονταν τους εργαζόμενους της ΙΝΤΡΑΚΟΜ μέλη και συνδικαλιστές της σωματειακής επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και του ΠΑΜΕ σε μια μαζική εξόρμηση χτες το πρωί έξω από τις πύλες όλων των εγκαταστάσεων της επιχείρησης στη Παιανία. Με σημαίες και ντουντούκες μοίρασαν χέρι - χέρι σε όλους τους εργαζόμενους ανακοινώσεις του ΣΕΤΗΠ και τους καλούσαν να μην υποστείλουν τη σημαία της αντίστασης και της ανυπακοής. Να καταδικάσουν την τρομοκρατική τακτική και τα αντεργατικά μέτρα της εργοδοσίας, η οποία μετά τις μαζικές απολύσεις με εκβιασμούς υποχρεώνει όσους εργαζόμενους αμείβονται πάνω από την κλαδική ΣΣΕ να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις μείωσης μισθών και απειλεί με απολύσεις όσους δεν υπογράψουν. Οι εργαζόμενοι, αντικρίζοντας την εξόρμηση, άπλωναν το χέρι και έπαιρναν την ανακοίνωση, δείχνοντας ταυτόχρονα φανερά ότι με την κινητοποίηση αυτή παίρνουν κουράγιο, αντιλαμβάνοντας ότι η όρεξη της εργοδοσίας δεν πρόκειται να σταματήσει και πρέπει να προετοιμάζονται για νέες σκληρές μάχες.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Παναγιώτης Παλαβός, μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, της σωματειακής επιτροπής του (ΣΕΤΗΠ) στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, τόνισε: «Η επίθεση που έχει ξεκινήσει στους εργαζόμενους στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι και να απαντήσουν με ενότητα και αγώνα στην εργοδοτική επίθεση που δε θα έχει τελειωμό, συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και με πρώτο μεγάλο σταθμό την απεργία στις 23 του Φλεβάρη».

Στο πλήθος των ψηφισμάτων καταδίκης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, που εξέδωσαν Ομοσπονδίες και σωματεία, χτες προστέθηκαν και από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Επίσης από τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία: «ATHENS PLAZA», «TITANIA», «NOVOTEL», «CROWNE PLAZA», «ΚΑΖΙΝΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΠΑΡΝΗΘΑΣ», «METROPOLITAN», «INTERCONTINENTAL», «STANLEY», «GRANT RESORT LAGONISI», «SAINT GEORGE LYCABETUS». Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εργαζομένων Επισιτιστικών Τουριστικών Επαγγελμάτων και Πρακτικών Μηχανικών - Μηχανοτ/τών - Θερμαστών Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ