Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΦΝΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Από την έναρξη της βάρδιας και στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στη Δάφνη, δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα ακυρωτικά μηχανήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δυόμιση περίπου ώρες που διήρκεσε η κινητοποίηση, από τους 2.000 επιβάτες, που υπολογίζεται ότι πέρασαν από το σταθμό, μόνο 12 ακύρωσαν τα εισιτήριά τους. «Δεν θα κάτσουμε να μας "γδάρουν"», «κάθε μέρα πρέπει να είναι δωρεάν η μετακίνηση το πρωί», ήταν οι πιο χαρακτηριστικές φράσεις που ειπώθηκαν από τον κόσμο που έτρεχε βιαστικά να πάει στη δουλειά.

Στον Πειραιά, οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις απέκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα του ΗΣΑΠ, της λεωφορειακής γραμμής 843 Πειραιάς - Πέραμα και του τρόλεϊ της γραμμής Πειραιάς - Κερατσίνι, μοίρασαν στους επιβάτες την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και τους καλούσαν να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα και να πάρουν μέρος στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ στο Σύνταγμα, στο Αιγάλεω, στον Αγ. Δημήτριο, στην Κηφισιά, στην Καλλιθέα και στο Μοναστηράκι, στον Προαστιακό στα Ανω Λιόσια και στο Κορωπί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ