Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μείωση μισθών σε ιδιωτική κλινική

Μείωση μισθών των νοσηλευτριών κατά 30% επιβάλλει η εργοδοσία της κλινικής «ANIMUS», στη Λάρισα. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, στην οποία αναφέρει ότι ο διευθυντής κάλεσε το προσωπικό και ανακοίνωσε τη μείωση των αποδοχών, αφού, νωρίτερα υπέβαλε τμήμα εργαζομένων σε τεστ αποδοτικότητας, ακολουθώντας την τακτική της εντατικοποίησης της εργασίας.

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση - τονίζει - πριν 3 μήνες εισέπραξε επιχορήγηση από το κράτος ύψους 675.000 ευρώ για την επέκταση της μονάδας κλειστής νοσηλείας κατά 40 κλίνες, αλλά και για τη δημιουργία 20 νέων θέσεων απασχόλησης. Φαίνεται, όμως, ότι στην επιχείρηση δεν αρκούν οι κρατικές επιχορηγήσεις και τα νοσήλια των ασθενών. Ψάχνει να αυξήσει τα κέρδη της παραπάνω με θύματα τους εργαζόμενους, υποβάλλοντάς τους ακόμη και σε τεστ αποδοτικότητας, λες και δε θα 'ναι αυτοί οι ίδιοι που θα δουλεύουν παραπάνω, σε περισσότερους ασθενείς και με μικρότερο μισθό.

Το γεγονός αυτό που αποδεικνύει ότι η προτεινόμενη μείωση στους μισθούς δεν οφείλεται σε οικονομική δυσχέρεια της επιχείρησης, αλλά εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση που εξαπολύεται με τη βοήθεια της κυβέρνησης σε εργασιακά δικαιώματα, Υγεία - Πρόνοια, Συνταξιοδοτικό, στον αέρα που δίνει στους μεγαλοκλινικάρχες να παίρνουν μια σειρά μέτρα που στήνουν στον τοίχο τους εργαζόμενους, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους σκλάβους, έχοντας μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ