Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Με τη σημαία του αγώνα και της αλληλεγγύης

Νέα μηνύματα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο

Μεγαλώνει η λίστα των μηνυμάτων αλληλεγγύης που στέλνουν συνδικάτα και ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο προς το ΠΑΜΕ, μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη.

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν τα Συνδικάτα της Ινδίας, τα οποία την ίδια μέρα πραγματοποιούν μεγάλο συλλαλητήριο στο Νέο Δελχί. Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο, μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας.

Από την Πορτογαλία η Ομοσπονδία Συνδικάτων Τροφίμων, Ποτών, Ξενοδοχείων και Τουρισμού (FESAHT) στο μήνυμά της τονίζει: «Αγαπητοί συνάδελφοι, ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής προστασίας, των εργατικών δικαιωμάτων στις σημερινές συνθήκες όπου ο καπιταλισμός επιτίθεται άγρια σε βάρος των εργαζομένων, είναι μια κρίσιμη μάχη που πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί για την αλλαγή των κοινωνιών προς το καλύτερο».

Η Βάσκικη Συνδικαλιστική Ομοσπονδία LAB στο δικό της μήνυμα υπογραμμίζει ότι «στις 27 Γενάρη τα βάσκικα ταξικά συνδικάτα πραγματοποίησαν γενική απεργία, η LAB εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και στην ελληνική εργατική τάξη στον αγώνα της για την υπεράσπιση των εργατικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Είμαστε σίγουροι ότι στις 23 Φλεβάρη η Ελλάδα για ακόμη μια φορά θα υψώσει τη σημαία του αγώνα ενάντια στα αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα».

Στην επιστολή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Βιετνάμ (VGCL) σημειώνει: «Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τον γενναίο αγώνα σας για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων από τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πολιτικές του κεφαλαίου. Είναι ισχυρή η άποψή μας ότι οι συλλογικές συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η υγειονομική περίθαλψη, το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο είναι αναφαίρετα. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αδρανοποίησης συνδικάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στο ΠΑΜΕ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αγώνα σας».

Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας με ομόφωνη απόφασή της στη γενική συνέλευση στις 13 Φλεβάρη αποφάσισε: «Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη γενική απεργία που έχετε κηρύξει για τις 23 Φλεβάρη. Μόνο με τον αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη βάρβαρη επίθεση της αστικής τάξης της ΕΕ. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και στη Δανία, εδώ δυστυχώς δεν έχει ΠΑΜΕ. Απολύσεις, μειώσεις, περικοπές παντού, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες της Δανίας δεν πληρώνουν καθόλου φόρους. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση, αλλά οι δισεκατομμυριούχοι. Προσπαθούν να πληρώσουμε εμείς για αυτούς. Στεκόμαστε σαν "ένα" εδώ και παντού στον κόσμο».

Επίσης μηνύματα αλληλεγγύης έστειλαν η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Τροφίμων, το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ, η Συνδικαλιστική Ενωση Εργαζομένων Βραζιλίας (Uniao Sindical dos Trabalhadores - Brasil).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνής αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα (2022-04-06 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης (2021-11-13 00:00:00.0)
Διεθνής αλληλεγγύη στην πανελλαδική απεργία (2021-06-10 00:00:00.0)
Παρέδωσε την πρώτη δόση της βοήθειας (2012-03-20 00:00:00.0)
Η απεργία να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός! (2011-02-20 00:00:00.0)
Περνά τα σύνορα η αλληλεγγύη (2010-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ