Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

«Αν δεν καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, αν δεν σταματήσει η σωματική άσκηση να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας δε θα μπορέσει να γευτεί τα οφέλη από τη συστηματικά οργανωμένη ενασχόληση με τον αθλητισμό και γενικότερα τη Φυσική Αγωγή. Για μας, ο δρόμος για τη μόνιμη και οριστική ικανοποίηση της ανάγκης για σωματική άσκηση περνάει μέσα από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού. Μόνο ένα τέτοιο κράτος μπορεί να σχεδιάζει τον αθλητισμό και να τον υλοποιεί βέβαια, έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες για αθλητισμό της πλειοψηφίας του λαού».

Με τα λόγια αυτά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, αναφέρθηκε στον πυρήνα της θέσης του Κόμματος για την Φυσική Αγωγή (ΦΑ) και τον Αθλητισμό, κατά τη χθεσινή συνάντηση - σε αίθουσα της Βουλής - με εκπροσώπους ομοσπονδιών, σωματείων, εργαζομένων και επιστημόνων στο χώρο του Αθλητισμού. Η εκδήλωση είχε θέμα «Οι εξελίξεις στο χώρο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Από την πλευρά του ΚΚΕ, στη συνάντηση - εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής του Κόμματος, Γ. Γκιόκας και ο υπεύθυνος του Τμήματος ΦΑ και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θ. Λιάππης.

Κατά τη διάρκεια της - περίπου τρίωρης - συζήτησης, μεταφέρθηκε εμπειρία, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Κυρίως, εκφράστηκε η ανησυχία και η αντίθεση με τη ζώσα πραγματικότητα και τις πολιτικές που την έχουν διαμορφώσει. Από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων - μεταξύ άλλων - αναδείχθηκαν ζητήματα όπως η υποβάθμιση του σχολικού αθλητισμού, τα εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την εμπορευματοποίηση και τις συνέπειές της (π.χ. βία, ντόπινγκ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ