Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Κατακραυγή για τις αυξήσεις-σκάνδαλο

Προκλητική η διοίκηση του Οργανισμού, προαναγγέλλει νέα αύξηση μέσα στο 2001 και ισχυρίζεται ότι με τα νέα αυξημένα τιμολόγια ωφελείται ο μέσος χρήστης!   

Εντονες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι αυξήσεις-σκάνδαλο στα τηλεφωνικά τέλη κατά 17%, που αποφάσισε η διοίκηση του ΟΤΕ εφαρμόζοντας στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική, αναγγέλλοντας, παράλληλα, και νέα αύξηση στην τιμή της αστικής μονάδας μέσα στο 2001!

Τη νέα αύξηση ανήγγειλε και επίσημα χτες η διοίκηση του ΟΤΕ σε συνέντευξη Τύπου, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Ρέππα, επιχειρούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι η διοίκηση του ΟΤΕ σε δύο μήνες πρόκειται να εφαρμόσει ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους «κοινωνικά αδύναμους», τους συνταξιούχους, όσους έχουν χαμηλό εισόδημα και τα άτομα μεγάλης ηλικίας. Βέβαια, ο Δ. Ρέππας δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα αυτή την «ευεργετική» πολιτική προς τις οικονομικά ασθενέστερες και τις ειδικές κατηγορίες πολιτών, που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ως κύριο μέσο για την επικοινωνία τους.

Τα αδικαιολόγητα επιχείρησε χτες να δικαιολογήσει και η διοίκηση του ΟΤΕ, λέγοντας ότι οι αυξήσεις επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, ουσιαστικά προανήγγειλε και νέα αύξηση μέσα στο 2001, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Ν. Μανασής, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί με επιμονή ότι οι αυξήσεις θα επιφέρουν ελάφρυνση 3,3% στο λογαριασμό του μέσου χρήστη, αφού τόση θα είναι η προβλεπόμενη μείωση των εσόδων του Οργανισμού!

Οι αυξήσεις-σκάνδαλο στα τιμολόγια του ΟΤΕ αναμένεται να ισχύσουν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη, ενώ από την ίδια ημερομηνία η κλήση από σταθερό προς κινητό της ΚΟΣΜΟΤΕ θα κοστίζει 98 δρχ. το λεπτό, από 110 δρχ. που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι από τις 110 δρχ. οι 18 δρχ. παρακρατούνται από τον ΟΤΕ και οι 92 δρχ. εισπράττονται από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ θα συμπαρασύρουν και τις τηλεκάρτες, οι οποίες θα διατηρήσουν μεν το σημερινό τους κόστος, αλλά θα μειωθούν οι μονάδες που περιέχουν.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, εγκαλώντας την κυβέρνηση για υποκρισία, καθώς από τη μια δίνει αυξήσεις με το σταγονόμετρο στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς και από την άλλη τις παίρνει με τις αυξήσεις που επιβάλλει στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Με μακροσκελή τους κοινή ανακοίνωση, η Ενωση Καταναλωτών Μεσσηνίας και η Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις αυξήσεις και καταγγέλλουν ότι φτάνουν στα όρια της καταλήστευσης των χρηστών. Παράλληλα, στηλιτεύουν την τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, που με τις αυξήσεις στην αστική μονάδα και το πάγιο τέλος εξανεμίζει ακόμα περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων, ενώ από την άλλη με τις μειώσεις στα υπεραστικά και διεθνή τέλη ευνοεί τις επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές εταιρίες, που έχουν δοσοληψίες με όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) επισημαίνει ότι κατέγραψε έντονες και πολλές διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ, που είναι τετραπλάσιες του πληθωρισμού, και υπογραμμίζει ότι οι αυξήσεις οδηγούν σε σημαντική επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ