Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ
Κλειστή μαιευτική κλινική

Κλειστή παραμένει από την περασμένη Δευτέρα η μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου της Κω, λόγω έλλειψης μαιών, κάτι που έχει οδηγήσει σε απόγνωση δεκάδες ετοιμόγεννες γυναίκες που είναι αναγκασμένες να μεταφερθούν σε άλλα νησιά ή και στην Αθήνα για γυναικολογικές πράξεις.

Μάλιστα χτες έγκυος γυναίκα από την Κω, που βρισκόταν στον έκτο μήνα της κύησής της, αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και καθώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο Νοσοκομείο της Κω, αναγκάστηκε να μεταφερθεί με αεροσκάφο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό.

Το αξιοπερίεργο πάντως είναι ότι ο πρόεδρος του Νοσοκομείου της Κω Κωνσταντίνος Θαλασσινός, επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, επικαλούμενος... την απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ειδοποιηθεί για το πρόβλημα της μαιευτικής κλινικής ήδη από το Νοέμβρη του 2000, χωρίς ωστόσο το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, με τα γνωστά αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ