Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΑ «ΖΗΜΕΝΣ» - ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Περίεργη κωλυσιεργία από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Δεν έχει περάσει καιρός απ' όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν «βγει στα κεραμίδια» για τα σκάνδαλα των ομολόγων και της «Ζήμενς», επαναλαμβάνοντας με κάθε ευκαιρία ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» και πως θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Εδώ και μερικές βδομάδες, ωστόσο, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και έχουν κατατεθεί τα πορίσματα των Εξεταστικών Επιτροπών για το σκάνδαλο της «Ζήμενς» και των λεγόμενων «δομημένων» ομολόγων, αλλά κανένα από τα δύο κόμματα δεν παίρνει την πρωτοβουλία να κινηθούν παραπέρα οι διαδικασίες, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές τους προθέσεις.

Για να συζητηθούν τα πορίσματα στην Ολομέλεια, πρέπει να το ζητήσουν με αίτησή τους 60 βουλευτές. Στη συνέχεια, για να γίνει συζήτηση για τη σύσταση της λεγόμενης προανακριτικής, πρέπει να το ζητήσουν 30 βουλευτές και απαιτείται η θετική ψήφος της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών (151) μετά από μυστική ψηφοφορία. Το θέμα έθεσε χτες στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (όργανο που μεταξύ άλλων καθορίζει την ημερήσια διάταξη) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας:

«Το ερώτημά μας είναι: Πότε αυτά τα πορίσματα θα έρθουν για να συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής; Θεωρούμε ότι επειδή έγιναν πολλές συζητήσεις, δημοσιεύτηκαν πολλά, πάρα πολλά, είναι αναγκαίο κατά τη γνώμη μας να προγραμματιστεί σύντομα η όλη διαδικασία και να έρθουν τα πορίσματα για συζήτηση στην Ολομέλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ