Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιδρομές και επιθέσεις

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Με αεροπορικές επιδρομές και βολές από άρματα μάχης απάντησε ο ισραηλινός στρατός, την Τετάρτη, στην επίθεση με ρουκέτες τύπου «Grad» κατά της πόλης Μπεερσέμπα και της γειτονικής Νετιβότ, από την κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, από τις αεροπορικές επιδρομές τραυματίστηκαν 11 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Από την εκτόξευση των ρουκετών δεν υπήρξαν απώλειες ή τραυματισμοί στην ισραηλινή πόλη, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Της εκτόξευσης είχε προηγηθεί η βολή ενός ισραηλινού τανκ από τη συνοριακή γραμμή προς τη Γάζα, από την οποία παλαιστινιακές πηγές υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος, ενώ η ισραηλινή εκδοχή είναι ότι το τανκ έβαλλε κατά «ύποπτης ομάδας».

Την ευθύνη για τις ρουκέτες ανέλαβε το στρατιωτικό σκέλος της «Χαμάς», αν και επισήμως η πολιτική ηγεσία της οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα έχει ταχθεί υπέρ του τερματισμού των επιθέσεων με ρουκέτες «για να μη δίνονται προσχήματα στο σιωνιστή εχθρό». Την ευθύνη διεκδικεί και η έτερη ισλαμιστική οργάνωση «Τζιχάντ».

Χθες, σχολιάζοντας την κλιμάκωση στη μεθόριο μετά από αρκετό καιρό σχετικής ηρεμίας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε τη «Χαμάς» «να μη δοκιμάζει την υπομονή του Ισραήλ και την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει τους πολίτες του», συμπληρώνοντας ότι έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να «είναι σε εγρήγορση και ν' απαντήσει καταλλήλως σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε, χθες, μαζί με το υπουργικό συμβούλιο της Πολωνίας, υπό τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τασκ, στο πλαίσιο σειράς μέτρων για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ