Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
Καταγγέλλει την εντεινόμενη αντικομμουνιστική επιθετικότητα

Η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας απορρίπτει και καταγγέλλει τις εντεινόμενες αντικομμουνιστικές επιθέσεις, που στρέφονται κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο για την επίσημη αναγνώριση της λεγόμενης «τρίτης αντίστασης», δηλαδή του λεγόμενου «αντικομμουνιστικού αντιστασιακού κινήματος». Με βάση αυτό, ανάμεσα στα άλλα, οι υποτιθέμενοι «αγωνιστές» που δρούσαν κατά της σοσιαλιστικής εξουσίας, ακόμα και με εγκληματικές πράξεις, σαμποτάζ και δολιοφθορές την περίοδο 1948 - 1989, θα λάβουν το καθεστώς του «βετεράνου του πολέμου»... Επιπλέον, οι δήθεν αυτοί «αγωνιστές» θα λαμβάνουν συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές που σήμερα απολαμβάνουν οι αντιφασίστες μαχητές.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΕΝ σημειώνει επίσης πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ανθρωποκυνηγητό σε επίπεδο πολιτικό, αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης ενάντια στους βουλευτές του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας Μάρτα Σεμέλοβα και Μιροσλάβ Γκρεμπένιτσεκ, ενώ, παράλληλα, υπάρχουν απειλές για την απαγόρευση της λειτουργίας του κόμματος. Η ΚΕΝ «απορρίπτει και καταδικάζει τις αντικομμουνιστικές ενέργειες των μελών του Κοινοβουλίου και των κυβερνητικών ινστιτούτων. Η ΚΕΝ είχε επίσης αντιμετωπίσει τις προσπάθειες απαγόρευσής της, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω από τις ιδεολογικές τις θέσεις και μαζί με μια πλατιά διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης κατάφερε να νικήσει». Ζητά, επίσης, την ενεργή στήριξη των παραπάνω βουλευτών από το ΚΚ Βοημίας και Μοραβίας, τους εκπροσώπους και τα μέλη του.

«Τις αντικομμουνιστικές επιθέσεις στην Τσεχία θα πρέπει να τις δούμε σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο σε σχέση με την τρέχουσα κρίση του καπιταλισμού. Βλέπουμε πως υπάρχει συντονισμός σε επίπεδο ινστιτούτων της ΕΕ σε ό,τι αφορά τέτοιες επιθέσεις. Η ΚΕΝ παραμένει σταθερή στον αγώνα της στο πλευρό του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας και καλεί το κόμμα να μην υποχωρήσει στις ιδεολογικές του θέσεις και να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια ενάντια στην προπαγάνδα παραπληροφόρησης. Η εμπειρία του ίδιου του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, όπως και άλλων χωρών, αποδεικνύει πως η υποχώρηση από τις ιδεολογικές του θέσεις θα οδηγήσει στην παραπέρα ενίσχυση του αντικομμουνισμού». Τέλος, η ΚΕΝ εκφράζει τη στήριξή της στο ΚΚ Βοημίας Μοραβίας και ιδιαίτερα στους βουλευτές Μ. Σεμέλοβα και Μ. Γκρεμπένιτσεκ στον αγώνα τους ενάντια στις αντικομμουνιστικές επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ