Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων

OYEΛΙΓΚΤΟΝ.-- Οσο περνούν οι μέρες, φθίνουν και οι ελπίδες για τη διάσωση των πάνω από 220 αγνοουμένων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια που δημιούργησε ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ, την περασμένη Τρίτη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, Κραϊστσέρτς.

Ο απολογισμός για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη νεότερη ιστορία της χώρας αναφέρει τουλάχιστον 102 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και 228 αγνοούμενους, ανάμεσά τους και δεκάδες φοιτητές από Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές χώρες που την ώρα του Εγκέλαδου βρίσκονταν στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού CTV. Στη μάχη διάσωσης πιθανών επιζώντων έχουν ριχτεί δεκάδες συνεργεία ειδικών από την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Ο πρωθυπουργός Τζον Κι ωστόσο εξέφρασε φόβο για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών τα επόμενα 24ωρα...

Το δίκτυο υδροδότησης και αποχέτευσης στο Κραϊστσέρτς έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να στέλνουν υδροφόρες σε διάφορα σημεία της πόλης προκειμένου να προμηθευτούν οι πολίτες καθαρό, πόσιμο νερό. Κάλεσαν ακόμη τον πληθυσμό της πόλης να μη χρησιμοποιεί τα καζανάκια στις τουαλέτες ούτε να κάνει ντους για να μην πλημμυρίσει η πόλη από τα λύματα και να αποφευχθούν επιδημίες. Αντίθετα, καλύτερη είναι η κατάσταση όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση της πόλης που φθάνει πλέον στο 75%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ