Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Τιμήθηκε η 93η επέτειος του Κόκκινου Στρατού

Από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΚΚΡΟ, στο μνημείο του Κόκκινου Στρατού, στο Κρεμλίνο

MotionTeam

Από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΚΚΡΟ, στο μνημείο του Κόκκινου Στρατού, στο Κρεμλίνο
Και φέτος τιμήθηκε στη Ρωσία η 23η Φλεβάρη, η μέρα ίδρυσης του Κόκκινου Στρατού, με διάφορες δραστηριότητες και μαζικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα. Εκδηλώσεις προς τιμήν της ημέρας «του υπερασπιστή της Πατρίδας», οργάνωσε και η κυβέρνηση, με την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη, από την πολιτική ηγεσία της χώρας, επιδιώκοντας να καπηλευτούν τα κατορθώματα του Κόκκινου Στρατού, διαστρεβλώνοντας το πολιτικό περιεχόμενο της μέρας.

Στις 23 Φλεβάρη του 1918, ιδρύθηκε ο Κόκκινος Στρατός του νεοσύστατου σοβιετικού κράτους, ύστερα από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ο Κόκκινος Στρατός αποτέλεσε την εξέλιξη και τη συνέχεια των ένοπλων τμημάτων της Κόκκινης Φρουράς με τους επαναστατημένους στρατιώτες και ναύτες της Οχτωβριανής Επανάστασης και πιο πριν των εργατικών οργανώσεων και τμημάτων που έδρασαν στο διάστημα 1905 - 1907 και πρωταγωνίστησαν σε όλες τις ένοπλες εξεγέρσεις αυτής της περιόδου.

Σε μαζική συγκέντρωση που έγινε στη Μόσχα μίλησε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), ο οποίος κατήγγειλε «τη διάλυση των βασικών δομών των ενόπλων δυνάμεων» της χώρας, καθώς και την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, των κοινωνικών δικαιωμάτων, καλώντας την να βγάλει συμπεράσματα από τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική.

«Ο στρατός δεν μπορεί να είναι εκτός πολιτικής, δεν μπορεί να παρακολουθεί με απάθεια τα βασανιστήρια του λαού μας, δεν πρέπει σε περίπτωση όξυνσης της ταξικής πάλης, σε περίπτωση μικρής ή μεγάλης κρίσης, να βρεθεί με την πλευρά των αντιλαϊκών δυνάμεων. Ο στρατός, που στη σύνθεσή του προέρχεται από εργατικά και αγροτικά στρώματα, θα πρέπει να βρεθεί με την πλευρά του αγωνιζόμενου λαού», τονίζει στην ανακοίνωσή του για την 23ηΦλεβάρη το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ).


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ