Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εγκληματικές επιθέσεις κατοχικών

ΚΑΝΤΑΧΑΡ, ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ._

Νέο έγκλημα από τις αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις σημειώθηκε χθες στο Αφγανιστάν, προσθέτοντας νέα θύματα στο μακρύ κατάλογο των νεκρών. Κατοχικά ελικόπτερα - σύμφωνα και με τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις - βομβάρδισαν και σκότωσαν πέντε αμάχους στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και παιδιά, όταν τους «πέρασαν για Ταλιμπάν». Η επίθεση δικαιολογήθηκε γιατί οι τρεις ενήλικες έφεραν κυνηγετικά όπλα. Ακόμα 62 δολοφονίες αμάχων στην επαρχία Κουνάρ, από τις κατοχικές δυνάμεις, την περασμένη βδομάδα, παραδέχονται και οι ίδιες οι εγκάθετες αφγανικές αρχές, με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι να εμφανίζεται υποκριτικά «θορυβημένος» και να εφιστά την «προσοχή» των κατοχικών.

Χθες σε επίθεση αυτοκτονίας, η οποία αποδίδεται στους Ταλιμπάν, έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος στις μυστικές υπηρεσίες του Αφγανιστάν, ενώ τραυματίστηκαν 26 άμαχοι, στην περιοχή της Κανταχάρ.

Σε νέες επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, χθες σκοτώθηκαν ακόμα έξι άνθρωποι φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ