Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά

Στον Περισσό, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι

Στιγμιότυπο από το αντίστοιχο, Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ
Στιγμιότυπο από το αντίστοιχο, Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ
Αύριο είναι μέρα του αποκριάτικου ξεφαντώματος στον Περισσό. Η αποκριάτικη γιορτή που έχει ετοιμάσει η ΚΝΕ για τα παιδιά θα είναι γεμάτη χορό, τραγούδι, δημιουργικές δραστηριότητες και γνωριμία με έθιμα και λαϊκές παραδόσεις που σχετίζονται με τις Απόκριες. Από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 2 το μεσημέρι, τα παιδιά - με τον αποκριάτικο εξοπλισμό τους ή και χωρίς αυτόν - θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να παίξουν και να κάνουν κατασκευές με την καθοδήγηση και τη φροντίδα νέων παιδαγωγών - μελών της ΚΝΕ. Μαζί τους οι γονείς θα έχουν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να χαρούν μαζί με τα παιδιά τους την ομορφιά της γιορτής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 10 π.μ. εργαστήρι μάσκας και χαρταετού, στις 12.00 χοροθεατρική παράσταση «ο Αγησίλαγος» από ομάδα της ΚΝΕ, στις 12.30 αποκριάτικο ξεφάντωμα με γαϊτανάκι και πολλές - πολλές εκπλήξεις...

Η γιορτή είναι μια συνέχεια της ανάλογης πολύ πετυχημένης διήμερης εκδήλωσης που είχε διοργανώσει η ΚΝΕ τα Χριστούγεννα, αλλά και των προσπαθειών που έχει εντείνει τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όχι μόνο να απασχολεί δημιουργικά τους μικρούς της φίλους σ' αυτές τις γιορτές, αλλά και να απευθύνεται στους νέους γονείς, να προσεγγίζει τα πολλαπλάσια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νέα ζευγάρια και να προβάλλει την αγωνιστική στάση ζωής που πρεσβεύει.


Οι διέξοδοι δημιουργικής και ποιοτικής απασχόλησης των παιδιών στις μέρες μας είναι και ελάχιστες, είναι και κοστοβόρες. Γι' αυτό και το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά όχι μόνο αγκαλιάστηκε από πολλούς νέους γονείς και είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά χαρακτηρίστηκε από την επιθυμία των γονιών για επανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών. Η ζήτηση από την πλευρά των γονιών για τέτοιες δραστηριότητες εκφράστηκε και από τις προσκλήσεις που δέχτηκαν η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και η ομάδα παιδαγωγών της να στήσει ανάλογες γιορτές για λογαριασμό μαζικών φορέων, προσκλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε η ΚΝΕ με επιτυχία (με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή της στην αποκριάτικη γιορτή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου).

Συνέχεια, λοιπόν, όλης αυτής της δοκιμασμένης και επιτυχημένης δραστηριότητας θα είναι η αυριανή γιορτή στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με είσοδο ελεύθερη, με μοναδικό εισιτήριο το κέφι και την καλή διάθεση.

Και στο Αγρίνιο

Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά διοργανώνει η ΚΝΕ και στο Αγρίνιο, αύριο Κυριακή, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Στέκι Νεολαίας του Εργατικού Κέντρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρι μάσκας και χαρταετού, χοροθέατρο «Αγησίλαος», αποκριάτικο ξεφάντωμα με γαϊτανάκι και πολλές εκπλήξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ