Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
O αντικομμουνισμός της ΕΕ απευθείας στην εξεταστική!

Οι φοιτητές κλήθηκαν να απαντήσουν στο θέμα «Ναζισμός - σταλινισμός: ολοκληρωτικά καθεστώτα (συγκλίσεις - αποκλίσεις». Ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ και της ΤΟ της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή (ΝΟΠΕ)

O πιο απαράδεκτος αντικομμουνισμός της ΕΕ, αυτός της ταύτισης κομμουνισμού και ναζισμού, «μετατράπηκε», πριν από περίπου 15 μέρες, σε θέμα εξεταστικής, στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθήνας! Αποδεικνύεται - και με αυτόν τον τρόπο - ότι τα αντικομμουνιστικά κείμενα της ΕΕ δε γράφονται για να γράφονται, αλλά για να αναπαραχθούν πολλαπλά και μέσω του συστήματος εκπαίδευσης. Οπως καταγγέλλουν η ΚΟΒ του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ στη σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ) Αθήνας στο μάθημα «Παγκόσμια Ευρωπαϊκή Ιστορία», του Πολιτικού τμήματος, μπήκε το εξής θέμα: «Ναζισμός - σταλινισμός: ολοκληρωτικά καθεστώτα (συγκλίσεις - αποκλίσεις)». Σε άλλη ερώτηση ζητήθηκε απ' τους φοιτητές να σχεδιάσουν σε ένα χαρτί το «σιδηρούν παραπέτασμα» και να αναπτύξουν τη σκέψη τους για τον «ψυχρό πόλεμο» και το «διπολισμό».

Στην ανακοίνωση των Οργανώσεων περιγράφεται ότι «την ώρα που γίνονταν ερωτήσεις, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που εξετάζονταν αντέδρασαν, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να καλεί τους φοιτητές να απαντήσουν σε τέτοια θέματα, που αναπαράγουν τις πιο αντιδραστικές αντιλήψεις και απόψεις, την ώρα που η εργατική τάξη και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση». Τονίζεται ότι «το δηλητήριο του αντικομμουνισμού που στάζει το κεφάλαιο και οι υποτακτικοί του δε θα πιάσει. Οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο όταν ο λαός πάρει την απόφαση να αποτινάξει τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, όταν η εργατική τάξη πάρει την εξουσία και οικοδομήσει τη δική της, σοσιαλιστική κοινωνία, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο. Τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, στις χώρες όπου οικοδομούνταν, μπορούν και εμπνέουν και σήμερα τη λαϊκή πάλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ