Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αυξημένες οι ανάγκες των πανεπιστημίων σε εργαστηριακό προσωπικό

Συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού είχε χτες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βασικό πρόβλημα των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας στα πανεπιστήμια είναι το γεγονός ότι εδώ και πάνω από δέκα χρόνια έχει ψηφιστεί νόμος που ορίζει τη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη, αλλά στην πράξη δεν εφαρμόζεται, γιατί εκκρεμούν νομοθετικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή του. Οι εργαζόμενοι του ΕΤΕΠ είναι περίπου 1.000 πανελλαδικά, επισημαίνουν, όμως, ότι οι ανάγκες των πανεπιστημιακών εργαστηρίων είναι πολύ μεγαλύτερες και απαιτείται άμεσα να γίνουν σχετικές προσλήψεις. Παράλληλα, εκφράζουν φόβους ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως αυτός αποτυπώνεται και στο νέο νόμο - πλαίσιο, είναι ένα μέρος της δουλειάς του ΕΤΕΠ στα εργαστήρια των πανεπιστημίων να φορτωθεί σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, στο πνεύμα της γενίκευσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στα ΑΕΙ.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕ της ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα αιτήματα του ΕΤΕΠ και επισήμανε την ανάγκη οι σύλλογοι «από τα κάτω» να αναλάβουν δράση και να αντιπαλέψουν από κοινού με όλους τους εργαζόμενους την αντιδραστική επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση και συνολικότερα στη ζωή και στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ