Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΤΣΙ.-- Οι ομοσπονδιακές ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν χτες ότι ματαίωσαν μια επίθεση μετά την ανακάλυψη και εξουδετέρωση αυτοσχέδιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από έναν αγωγό αερίου στο Σότσι, πόλη που πρόκειται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014. Μέχρι τώρα, η Ρωσία έχει δαπανήσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Βέντομοστι».

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγκο στην Αργεντινή με κύριους στόχους της συνάντησής του με την ομόλογή του Κριστίνα Φερνάντες, την υπογραφή σειράς συμφωνιών και την εγκαινίαση του διεθνούς υδροηλεκτρικού έργου Yacyreta.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική εταιρεία «Boeing» επικράτησε της ευρωπαϊκής «EADS» στο διαγωνισμό για το στόλο των εναέριων τάνκερ που χρειάζεται η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων και «νίκη» της «Μπόινγκ» έναντι της κυρίας αντιπάλου της «EADS».

NOYAΞΟΤ.-- Δεκάδες Μαυριτανοί φοιτητές πραγματοποίησαν χτες καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας Νουαξότ, απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου και τη θέσπιση πολιτικών μεταρρυθμίσεων. Αποχώρησαν αφού φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα και έκαψαν φωτογραφίες του Λίβυου προέδρου Μουαμάρ Καντάφι.

ΣΕΟΥΛ.-- Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς απήγγειλαν χτες κατηγορίες για πειρατεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πέντε Σομαλών που αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο μήνα από Νοτιοκορεάτες κομάντος όταν επιχείρησαν να καταλάβουν νοτιοκορεατικό τάνκερ ανοιχτά του Κόλπου του Αντεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ