Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι και γιατροί στο 1ο, 3ο και 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, διαμαρτυρόμενοι γιατί παραμένουν απλήρωτες οι υπερωρίες και εφημερίες τους απ' το Νοέμβρη του 2010, αλλά και ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση των νοσοκομείων του ΙΚΑ.

Απ' τον περασμένο Νοέμβρη, με πρόσχημα το νόμο περί ενιαίας αρχής των πληρωμών, η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τα κονδύλια για τις εφημερίες των γιατρών και τα δεδουλευμένα για τα νυχτερινά και τις αργίες των εργαζομένων. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν εκτελούνται τα εντάλματα πληρωμής και για φάρμακα, τρόφιμα, αναλώσιμα υλικά, για πετρέλαιο κ.ά. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το περασμένο διάστημα - εν μέσω του χειμώνα - νοσοκομεία και υποκαταστήματα του ΙΚΑ ξέμειναν από πετρέλαιο και τρόφιμα! Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τους υποδιοικητές του ΙΚΑ Κωνσταντίνο Νικόλη και Γιάννη Σαριβουγιούκα, οι οποίοι, για μια ακόμα φορά, υποσχέθηκαν ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθούν γιατροί και εργαζόμενοι. Απέφυγαν όμως να διευκρινίσουν αν η ρύθμιση αυτή αφορά μόνο τα μέχρι τώρα δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να ξαναδημιουργηθεί τους επόμενους μήνες. Στη συνάντηση, η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία του ΙΚΑ, οδηγώντας τα στη διάλυση και το κλείσιμο. Οτι οι ταξικές δυνάμεις, μαζί με τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους, το γυναικείο κίνημα θα παλέψουν για να μην κλείσει καμία μονάδα του ΙΚΑ και κανένα νοσοκομείο, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η συγκέντρωση έγινε, παρά την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΠΟΥΓΥΙΚΑ (Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ) - πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ - που προκειμένου να δυναμιτίσει την κινητοποίηση διέδιδε απ' το πρωί ότι το πρόβλημα λύθηκε και δεν υπάρχει λόγος διαμαρτυρίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ