Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
«Μελέτη» για κατεδάφιση των μισθών

Με στόχο να βάλουν νέο τσεκούρι στο μισθολογικό κόστος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τόσο συνολικά μέσω των μαζικών απολύσεων που δρομολογούν όσο και για τον καθένα εργαζόμενο ξεχωριστά, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών κοινοποίησαν χτες προσχέδιο μελέτης που είχαν παραγγείλει σε ιδιωτική εταιρεία σχετικά με τις μισθολογικές εξελίξεις.

Με βάση τα ευρήματα, οι κάθε είδους μέσες μεικτές αποδοχές (μισθοί, επιδόματα κ.ά.) για το 50% των εργαζομένων είναι από τα 1.639 ευρώ, παρά τα όσα συκοφαντικά διαδίδουν οι κυβερνώντες και τα διάφορα παπαγαλάκια τους όλο το τελευταίο διάστημα. Ενα ποσοστό της τάξης του 30% των δημοσίων υπαλλήλων έχει συνολικές αμοιβές μέχρι 2.078 ευρώ μεικτά το μήνα. Αξιοποιώντας τη μελέτη, η κυβέρνηση από το β' εξάμηνο του 2011 θα προχωρήσει στην καθιέρωση του λεγόμενου «ενιαίου μισθολογίου», τάχα για την εξάλειψη των διαφορών που παρατηρούνται από υπουργείο σε υπουργείο. Να σημειωθεί ότι η παραπέρα κλιμάκωση δεν έχει να κάνει με τα τυχόν ευρήματα, αλλά με τον πήχη των εξοικονομήσεων που ήδη έχουν αποφασίσει και που φτάνει στα 600 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζουν το έδαφος και για τη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων με τον αρχικό κανόνα του μνημονίου τους για μία πρόσληψη σε κάθε 5 «αποχωρήσεις» να ανεβαίνει σε αναλογία μέχρι και 1 προς 8, στην οποία περιλαμβάνουν και τους υπό μετάταξη υπαλλήλους! Η συγκεκριμένη μελέτη είναι κομμάτι από το συνολικότερο σχεδιασμό τους, έγινε προκειμένου να συνδυαστεί στη συνέχεια με «ομοειδείς δραστηριότητες» και κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, η μελέτη θα ολοκληρωθεί από την επεξεργασία δεδομένων της «Ενιαίας Αρχής Πληρωμών» από τη μισθοδοσία του Μάρτη 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ