Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Να δυναμώσει η ιδεολογικο-πολιτική αντιπαράθεση

Η πείρα που βγαίνει από τους αγώνες στις συγκοινωνίες, τη δράση των ταξικών δυνάμεων και η οργάνωση της δράσης το επόμενο διάστημα συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλο τον κλάδο.

Εισηγητικά, έγινε αναφορά στη δράση των ταξικών δυνάμεων που μετρά θετικά βήματα στη συσπείρωση εργαζομένων στη γραμμή της ταξικής πάλης. Ενώ βοήθησε στην ανάπτυξη των αγωνιστικών διαθέσεων, σε αντίθεση με τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό που καλλιεργεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ακόμα, τονίστηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη για την αποκάλυψη της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ρόλου που παίζει σε βάρος των εργαζομένων ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Σημειώθηκε ότι μέσα από τον πολύμηνο αγώνα του κλάδου έχουν δημιουργηθεί νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη της πάλης σε ταξική κατεύθυνση. Στο επόμενο διάστημα, μπροστά στη σκληρή μάχη για τις ΣΣΕ, τους κανονισμούς προσωπικού και άλλα ζητήματα, τονίστηκε η ανάγκη για οργάνωση του αγώνα που θα αντιπαλεύει στην πράξη την εφαρμογή του νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και για το συντονισμό της δράσης με άλλους κλάδους.

Στη σύσκεψη μίλησε, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Δήμος Κουμπούρης, που, μεταξύ άλλων, κάλεσε σε ένταση της ιδεολογικο-πολιτικής μάχης. Μέσα από ουσιαστικές καθημερινές επαφές με τους εργαζόμενους πρέπει να αναδεικνύεται ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, να συνδέεται το αίτημα για δημόσιες συγκοινωνίες με τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Η μάχη αυτή πρέπει να μετράται με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ο βαθμός συσπείρωσης των εργαζομένων στις ταξικές δυνάμεις που θα συμβάλει και στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης.

Στις τοποθετήσεις που έγιναν τονίστηκε ότι πρέπει να ενταθεί η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς, ενώ έγιναν αναφορές στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που προσπαθούν να σταματήσουν με όποιο τρόπο τους αγώνες του κλάδου και άλλα.

Ανοιχτή απεργοσπασία από την ΠΑΣΚΕ

Την εκτίμηση των ταξικών δυνάμεων ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός δρα σε βάρος των εργαζομένων επιβεβαιώνει και η χθεσινή στάση της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του Σωματείου Οδηγών στα λεωφορεία, η οποία αρνήθηκε να επικυρώσει τις αποφάσεις της προχθεσινής γενικής συνέλευσης και έβγαλε δελτίου Τύπου για να μη γίνει η σημερινή στάση εργασίας.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ και απαιτεί να γίνει ΔΣ αύριο, που θα αποφασίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ