Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νεκρός συγγενής του Καρζάι από ΝΑΤΟικό «λάθος»

ΚΑΝΤΑΧΑΡ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζονται τα «λάθη» των αμερικανο-ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Αφγανιστάν, προσθέτοντας στα θύματα και ένα συγγενή του εγκάθετου Αφγανού προέδρου, Χαμίντ Καρζάι. Πιστός στη φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική του ο Χ. Καρζάι, κατέφυγε για ακόμα μία φορά στην υποκρισία, ζητώντας από τις κατοχικές δυνάμεις να «μη σκοτώνουν αμάχους» και εκφράζοντας τη θλίψη του...

Παράλληλα χτες σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Κουντούζ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ οκτώ ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις αρχές, στόχος της επίθεσης ήταν η περίπολος που πραγματοποιούσαν δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη.

Αντιδράσεις προκαλούνται και στο Πακιστάν, μετά τη δολοφονία ενός μέλους της πολιτοφυλακής των φυλών, σε επίθεση Ταλιμπάν. Μέλη της «πολιτοφυλακής» που λειτουργεί ως μισθοφορικός στρατός της κυβέρνησης ενάντια στους Ταλιμπάν κατηγορούν την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ ότι δεν τους προστατεύει ως οφείλει και επαρκώς, με αποτέλεσμα να μετρούν συνεχώς περισσότερους νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ