Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συζήτηση στη Βουλή για τους εργαζόμενους στη «Φιλκεράμ»

Υστερα από παρέμβαση του ΚΚΕ

Από το Δεκέμβρη έχουν να πληρωθούν 245 εργαζόμενοι στη βιομηχανία ΦΙΛΚΕΡΑΜ - ΤΖΟΝΣΟΝ, η κανονική τους άδεια του 2011 εξαντλήθηκε μέσα στο 2010 και σήμερα βρίσκονται απλήρωτοι σε διαθεσιμότητα που λήγει στις 19 Μάρτη. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους που είναι αδύνατον να καλύψουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και έτσι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου για να εμποδίσουν την εκποίηση των εμπορευμάτων και των μηχανημάτων της εταιρείας.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου και απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ασχολείται ενεργά με το θέμα. Παραδέχτηκε ότι η συνολική οφειλή της επιχείρησης προς τους εργαζομένους είναι της τάξης των 603.589 ευρώ για τα οποία η τοπική υπηρεσία του υπουργείου έχει υποβάλει μήνυση, ενώ διαπιστώθηκε ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 170 εργαζόμενοι. Ο Γ. Κουτρουμάνης είπε ότι για τη μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Στην παρέμβασή της η Σ. Καλαντίδου τόνισε ότι οι εργαζόμενοι φυλάνε το εργοστάσιο για να μην πουλήσει ο εργοδότης άλλα εμπορεύματα και κατήγγειλε ότι το προηγούμενο διάστημα, με παρέμβαση του Χ. Πολυζωγόπουλου της ΟΚΕ και με τα «θα» του επιχειρηματία, ο τελευταίος πουλούσε εμπορεύματα και δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους. Οι εξελίξεις, συνέχισε, και στη συγκεκριμένη επιχείρηση, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ ότι η όποια παραγωγική διαδικασία γίνεται στα πλαίσια του καπιταλισμού εξελίσσεται άναρχα, αφού έχει μοναδικό στόχο το κέρδος του ιδιώτη με συνέπειες δυσβάσταχτες για τους εργαζόμενους και κατέληξε:

«Συνεπώς, η πρόταση του Κόμματός μας για σχεδιασμένη λαϊκή οικονομία που στοχεύει στην κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι και επίκαιρη και αναγκαία για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να σας χρεώσουν πολιτική ευθύνη και παράλληλα να οργανώσουν τον αγώνα τους για διεκδίκηση μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και φυσικά να κάνουν έναν μεγάλο ταξικό αγώνα για την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ