Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αιφνιδιαστική κινητοποίηση τη μέρα κυβερνητικής φιέστας

Ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής, έστειλαν οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα το περασμένο Σάββατο στην αιφνιδιαστική κινητοποίηση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Κινητοποίηση για τα σοβαρά και οξυμένα λαϊκά προβλήματα και στο νομό Ιωαννίνων, με αφορμή την περιοδεία του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Ιωαννιτών που παλεύουν για τη συνέχιση της εργασίας τους ενάντια στις απολύσεις, εργαζόμενοι από το εργοστάσιο ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, οικοδόμοι, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς και νεολαία επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Μπλόκαραν την είσοδο της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και υποδέχθηκαν με βροχή από συνθήματα τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εκφράζοντας τη διάχυτη λαϊκή αγανάκτηση και οργή για την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική που ρημάζει τις ζωές των εργαζομένων. Δήλωσαν πως είναι ανεπιθύμητοι η αντεργατική πολιτική, όσοι και όσες την υπηρετούν. Η δυναμική τους παρουσία χάλασε την προγραμματισμένη φιέστα κυβέρνησης, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εκπροσώπων της τοπικής διοίκησης που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αίθουσα του αεροδρομίου. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης, καλώντας το γιαννιώτικο λαό να μη σκύψει το κεφάλι, να οργανώσει την πάλη του, να ξεσηκωθεί, απαιτώντας να μην πτωχεύσει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία.

Εμπρακτη συμπαράσταση

Σε χώρο έμπρακτης συμπαράστασης και ταξικής αλληλεγγύης του πολυήμερου αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στο δήμο Ιωαννιτών που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις 130 οικογενειών έχει μετατραπεί καθημερινά το δημαρχείο της πόλης. Περιμετρικά αναρτήθηκαν πανό από το Συνδικάτο Οικοδόμων, τους συμβασιούχους της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», το ΜΑΣ, καταδεικνύοντας ότι το δικαίωμα στην εργασία, για μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες είναι υπόθεση που αφορά όλους τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Αυτή η διευρυνόμενη στήριξη στον αγώνα των συμβασιούχων δίνει παράλληλα έμπρακτη απάντηση και στη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και τον κοινωνικό αυτοματισμό που επιχειρεί να ανασύρει για να υπονομεύσει τον αγώνα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιήθηκε ακόμη και συνδικαλίστρια του ΠΑΣΟΚ από το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για να διαμαρτυρηθεί δημόσια ότι εξαιτίας της κατάληψης στο δημαρχείο δεν μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, όταν αυτά, σύμφωνα και με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, έχουν εγκριθεί και μπορούν να καταβληθούν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου χωρίς να χρειάζεται σχετική συνεδρίαση. Σήμερα, στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στα Λιθαρίτσια ΓΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την κήρυξη 24ωρης απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ