Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Στα «γεμάτα» στη μάχη της Συλλογικής Σύμβασης

Ετοιμο το σχέδιο της κλαδικής ΣΣΕ από την Ομοσπονδία, που πρώτα θα συζητηθεί πλατιά στους εργαζόμενους

Το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010, διεκδικώντας βασικό μισθό 1.400 ευρώ το μήνα, έχει καταρτίσει η ταξική διοίκηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Πρόκειται για ένα διεκδικητικό πλαίσιο με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο το συμφέρον των εργαζομένων του κλάδου, το συμφέρον της εργατικής τάξης.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία, προκειμένου να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στον αγώνα για τη διεκδίκηση ικανοποιητικής - με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων - Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δεν προτίθεται να καταθέσει το σχέδιο στις εργοδοτικές ενώσεις, αν προηγουμένως δεν υπάρξει αναλυτική συζήτηση με τους ίδιους τους εργαζόμενους στα σωματεία. Για το σκοπό αυτό, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει άμεσα σε σχεδιασμό έτσι ώστε με γενικές συνελεύσεις, στους τόπους δουλειάς, να συζητηθεί πλατιά το σχέδιο της Σύμβασης.

Το σχέδιο σύμβασης, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπει:

-- Βασικοί μισθοί και ημερομίσθια των απασχολούμενων στις επιχειρήσεις ορίζονται σε 1.400 ευρώ μεικτά μηνιαία και 56 ευρώ μεικτά ημερήσια αντίστοιχα.

-- Το χορηγούμενο επίδομα τέκνων στους υπαλλήλους (5% για κάθε τέκνο) επεκτείνεται και στο εργατοτεχνικό προσωπικό.

-- Ο χρόνος πλήρους ημερήσιας απασχόλησης ορίζεται σε 7 ώρες και για τους φοιτητές - σπουδαστές - μαθητές σε 6 ώρες, με πενθήμερο σύστημα απασχόλησης.

-- Ολες οι συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, που δε δικαιολογούνται από τη φύση του αντικειμένου εργασίας, μετατρέπονται με την ισχύ της παρούσας σε αορίστου χρόνου, στις οποίες θα συνυπολογίζεται και ο διαδρομών χρόνος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Εντείνεται ο αγώνας για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Στο σκεπτικό του σχεδίου της Συλλογικής Σύμβασης, επισημαίνεται πως ο κλάδος που καλύπτει η Ομοσπονδία «είναι από τους πιο κερδοφόρους, παρά την κρίση που υπάρχει». Και επισημαίνει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταθεί η επίθεση στους εργαζόμενους. Ετσι, η Ομοσπονδία εντείνει τον αγώνα της για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Η Ομοσπονδία, επιπλέον, καλεί τα σωματεία του κλάδου «να μη δεχτούν, να μην υπογράψουν διμερή συλλογική σύμβαση που να προβλέπει μείωση αποδοχών, να προχωρήσουν σε ενημέρωση - συζήτηση με τους εργαζόμενους, σε Γενικές Συνελεύσεις με στόχο την προετοιμασία τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στόχο να αντιμετωπιστεί η τυχόν αδιαλλαξία του ΣΕΒ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες για τις Συμβάσεις στον κλάδο των Τροφίμων (2022-12-09 00:00:00.0)
Το σχέδιο νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις (2016-08-04 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τα συμπεράσματα της κλαδικής απεργίας (2012-04-07 00:00:00.0)
Απεργούν πανελλαδικά στις 24 Ιούνη (2009-06-12 00:00:00.0)
Απεργούν για τη σύμβαση (2008-06-10 00:00:00.0)
Στρώνουν το έδαφος για συμφωνία λιτότητας (1996-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ