Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
Εκρηκτικά προβλήματα για τους χρόνια πάσχοντες

Τα εκρηκτικά προβλήματα που βιώνουν οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους, η όξυνση των προβλημάτων από τις περικοπές σε όλα τα επίπεδα, αλλά και η ανάγκη για την αγωνιστική αντίδραση των πασχόντων, αναδείχτηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Οι χρόνιοι πάσχοντες κατήγγειλαν ότι γίνονται μαζικές περικοπές σε θεραπείες και αναλώσιμα υλικά, ότι σε μια σειρά νοσοκομεία καλούνται να πληρώνουν τις εξετάσεις για τον έλεγχο της κατάστασής τους, για την πορεία της θεραπείας τους κ.ά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία που παρακολουθούνται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το τελευταίο διάστημα αναγκάστηκαν να πληρώνουν για τις εξετάσεις στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να ταλαιπωρούνται να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία προκειμένου να εισπράξουν το ποσό που καλύπτει το Ταμείο τους, ενώ υπάρχουν και εξετάσεις που δεν καλύπτονται.

Στη σύσκεψη αναδείχτηκε η αναγκαιότητα για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα στο συγκεκριμένο χώρο, στα πλαίσια της ΣΕΑΑΝ. Συγκροτήθηκε επιτροπή πρωτοβουλίας που μαζί με τη Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ θα διοργανώσουν νέα πλατιά σύσκεψη στις 3 Απρίλη. Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων θα τιμήσουν την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στα προβλήματα της ανάπηρης γυναίκας, της νέας κοπέλας, της ανάπηρης μητέρας και της μητέρας με ανάπηρο παιδί.

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ