Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επικίνδυνες προτάσεις για την εφημερία

Επικίνδυνη για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών αποδεικνύεται η πρόταση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για την εφημερία των νοσοκομείων του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό Νίκαιας, Ασκληπιείο Βούλας, «Αττικόν», Δυτικής Αττικής και «Μεταξά»), με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό που αντιμετωπίζουν.

Σε προχτεσινή σύσκεψη των γιατρών των νοσοκομείων της Ζώνης του Πειραιά οι γιατροί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση να κάνουν τα νοσοκομεία ολόκληρη εφημερία ανά τέσσερις μέρες και ενδιάμεσα δυο μέρες εφημερίας έως τις 2.30 το μεσημέρι. Επισήμαναν ότι οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού επιβάλλουν στα νοσοκομεία να αναστέλλουν σχεδόν πλήρως την τακτική τους λειτουργία τις ώρες της γενικής εφημερίας. Ζήτησαν τα νοσοκομεία να εφημερεύουν όλο το 24ωρο, κάθε τέσσερις μέρες, χωρίς «πρωινή εφημερία» και αλληλοκαλύψεις. Απαίτησαν ακόμα ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και με την απαραίτητη στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή, αφού όπως κατήγγειλαν η κατάσταση είναι τραγική.

Τα προβλήματα της 24ωρης ετοιμότητας των νοσοκομείων για τη φροντίδα των ασθενών μπορούν να λυθούν μόνο στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, με αυτόνομα οργανωμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών με επαρκή στελέχωση, αλλά και με την ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ