Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
Διακόπτουν τη θεραπεία γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν

Να διακόπτουν τη θεραπεία τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους αναγκάζονται οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΕΟΘ) υπογραμμίζει ότι μετά τις αποφάσεις Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας για διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, Δικηγόροι επαρχίας, Συμβολαιογράφοι, Εμπορική Τράπεζα) οι θαλασσαιμικοί δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα αποσιδήρωσης και αναγκάζονται να σταματούν τη θεραπεία.

Η μεσογειακή αναιμία είναι χρόνια νόσος που απαιτεί συστηματική θεραπευτική αντιμετώπιση με τακτικές ανά 15ήμερο μεταγγίσεις αίματος και καθημερινή λήψη φαρμακευτικής αγωγής με τις ουσίες αποσιδήρωσης. Η θεραπεία διαρκεί 10-12 ώρες καθημερινά και χρησιμοποιούνται αναλώσιμα υλικά (ειδικές αντλίες, σύριγγες, πεταλούδες, καθετήρες κ.ά.), τα οποία στοιχίζουν 1.800 ευρώ μηνιαίως. Οι πάσχοντες που δεν έχουν να πληρώσουν αυτά τα ποσά αναγκάζονται να διακόπτουν τη θεραπεία που έχει άμεση συσχέτιση με την υγεία τους και το προσδόκιμο της επιβίωσής τους. Η ΕΟΘ ζητά απ' τον υπουργό να δώσει άμεσα εντολή στους διοικητές των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία να προμηθευτούν τα φάρμακά τους απ' τα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ